Skip to content

Vi genåbner! Fra d. 17. januar kan du igen deltage i kurser og aktiviteter i FOF Sønderborg. HUSK mundbind og gyldigt coronapas, som skal fremvises til din underviser!

Delikate detaljer i dit strik også hvor der skal klippes op

Delikate detaljer i dit strik også hvor der skal klippes op

Mange små detaljer kan gøre vores håndstrik rigtig lækkert og spændende at udføre. Ikke mindst, når der skal klippes op i mønsterstrik til kofter og trøjer, bliver detaljen afgørende for, om resultatet står mål med anstrengelserne. En dårlig montering kan simpelthen ødelægge et arbejde, der er nok så flot strikket. Det lyder svært at klippe op i sit strikketøj, og mange viger tilbage for at gøre det… af frygt for at ødelægge det strikkede. Det er altså ikke farligt, når man ved, hvordan det kan gøres. På workshoppen afprøver vi nye teknikker i opslagning og aflukning. Vi strikker forskellige flotte kanter og et næsten perfekt knaphul. Og så prøver vi at klippe op i en mønsterstrikket strikkeprøve, som vi skal montere kanter på… flere muligheder gennemgås, og en enkelt afprøves! Og det kræver ikke en symaskine! 

 

Medbring:
Garnrester i uld/ uldblandinger til eks p 3,5-4 mm. Pinde der passer til - også strømpepinde eller rundpinde. 
Synål og sytråd, stoppenål uden spids og med spids (til endehæftning) samt en god saks.
Og en glatstrikket strikkeprøve på mindst 15 x 15 cm eller større, til at klippe i. Prøven må meget gerne være flerfarvestrik (fair isle/hønsestrik) fx fra en kasseret trøje eller lignende.