Skip to content
Sykurser FOF

Refashion, recycle og upcycle

Kom og redesign dit tøj med upcycling og recycling.

Drømmer du om en mere bæredygtig livsstil, så kom på kursus og lær at upcycle og recycle dit gamle tøj. Her har du mulighed for at få nyt liv i dit gamle tøj ved at sy det om eller skabe et helt nyt design. Du har mulighed for at være din egen designer med hjælp fra din underviser, som er Fashion Designer og skrædder. På kurset får du inspiration til at upcycle og recycle dit tøj og lave det unikt og til din egen stil. Tøj, du ikke bruger mere, har arvet eller fundet i genbrugsbutikken. Spændende tøj, som ikke alle andre har. Der er mange muligheder for at lave nogle detaljer og ændringer eller sammensætte forskelligt materiale eller bare noget, som har en god pasform lige til dig. Dit tøj kan få nyt liv og har samtidig en historie at fortælle fra et tidligere liv. Du kan gøre en lille forskel ved ikke at smide dit gamle tøj ud eller købe nyt samtidig med, at det er bæredygtigt og godt for naturen. Medbring gerne flere ting til inspirationsaften, som vi starter op med den første dag, hvor vi så i fællesskab kan finde nogle gode idéer. Vi laver en runde, hvor alle får lov til at inspirere hinanden på dét niveau, man er på inden for syning. Du må gerne have nogle idéer eller tanker klar, når du kommer, ellers finder vi nogle i fællesskab.
Du skal selv medbringe: Symaskine, saks, nåle, målebånd o.l., materiale eller genbrugstøj til dit syprojekt, sytråd, evt. vlies/indlæg, elastik e.l. og så dit gode humør, som er en vigtig del.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 11.01.2022 19:00-21:45 Aftenskolernes Hus - Kasernen Meiken Vilhelm
2 Tirsdag 18.01.2022 19:00-21:45 Aftenskolernes Hus - Kasernen Meiken Vilhelm
3 Tirsdag 25.01.2022 19:00-21:45 Aftenskolernes Hus - Kasernen Meiken Vilhelm
Se alle Se færre

Meiken Vilhelm

Jeg kommer fra Færøerne. Med min passion for håndværk og design vil jeg gerne dele ud af dét, jeg har lært igennem min skrædderuddannelse, som jeg afsluttede i 1999 her i Sønderborg, og senere min uddannelse som designteknolog i Fashion Design. Jeg har også via arbejdsmarkedet opbygget min erfaring og viden og lært metoder og teknikker inden for mange områder, som jeg gerne vil give videre. Jeg har arbejdet ved brudebutikken Askepot & Valentino og en brudebutik i Gråsten, begge steder som skrædder. Ved TorLin Designværksted har jeg arbejdet som skrædder og designer samt med salg af stof og tilbehør. Ved Stoff & Stil har jeg solgt stof og tilbehør og med stor interesse lyttet til kundernes kommende projekter. Jeg ser meget frem til at få lov til at undervise jer i jeres projekter og følge med i, hvordan det udvikler sig til færdige produkter. Det er så givende at kunne hjælpe hinanden. Det betyder meget for mig at tænke på bæredygtighed, værdsætte de ressourcer, vi allerede har, og give vores natur en pause. At se muligheder i dét, man allerede har, og med små som større ændringer skabe noget nyt og unikt. Som kreative personer kender I nok også til, at man har flere områder, man beskæftiger sig med i sin fritid. Mine er at tegne og male men også at læse, skrive, se film og færdes i naturen - alt hvad man kan fordybe sig i - og så har det sociale med mine børn, hele min familie og mine venner også stor betydning.