Skip to content
Nader Ashkani, Sara Omar og Anne Sophia Hermansen

Nader Ashkani, Sara Omar og Anne Sophia Hermansen

Mød Nader Ashkani og Sara Omar i samtale med Anne Sophia Hermansen

Mød kulturkommentator, kritiker og litteraturhistoriker, Anne Sophia Hermansen, en af Danmarks mest markante og indflydelsesrige meningsdannere, i samtale med den dansk-kurdiske prisvindende bestsellerforfatter, akademiker og menneskerettighedsforkæmper, Sara Omar, og stifteren af Ny Identitet, Nader Ashkani, der bl.a. fortæller om flugt, drabsforsøg og hans eget liv i det skjulte. Det bliver en aften med gribende beretninger og betragtninger fra virkelighedens og fiktionens verden.

I første del af foredraget fortæller Nader Ashkani levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangeskab i et ”frivilligt” tvangsægteskab. En forfærdelig og gribende historie, som også blev baggrunden for stiftelsen af Ny Identitet, et tiltag, som hjælper unge kvinder ude af æresrelaterede forbrydelser og til et nyt liv. 

Sara Omar fortæller i anden del af foredraget, i en samtale med Anne Sophia Hermansen, om sine værker og sin aktivisme. Omar kæmper med livet som indsats og pennen som våben – blandt andet mod det budskab, at en piges krop og sind er hendes families ære og ejendom.

"Familiens budskab", din krop og dit sind er familiens ære og ejendom

Sara Omar fik sit gennembrud med romanen "Dødevaskeren" (2017), der er en voldsom fortælling om et ekstremt udsat pigeliv. Sidenhen er boget blevet fulgt op af "Skyggedansen" (2020), der sikrede hende De Gyldne Laurbær. Skyggedanseren behandler mange forskellige temaer, og er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord.

Et gribende foredrag, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

Information

  • Dato 12.10.2021-12.10.2021
  • Adresse Munkensdam Gymnasium
    Tøndervej 100
    6000 Kolding
  • Bemærkninger Før foredraget og i pausen sælges kaffe, te, vand og kager af gymnasiets elevstyret organisation TIP The Indian Project, der sender overskuddet til Little Big Help, som hjælper udsatte børn og kvinder i Indien. Du kan allerede nu forkøbe, det du gerne vil have i købsforløbet af billetten. Det vil hjælpe eleverne i hvor meget de skal produceret og reducere madspild.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 12.10.2021 18:30-21:45 Munkensdam Gymnasium Sara Omar

Sara Omar