Skip to content
Foredragsrække om kunst og kulturhistorie i FOF Slagelse

Seniorakademiet - Kunst og kulturhistorie

Seniorakademiet - Kunst og kulturhistorie

Dronningens kirketekstiler
Hør historien om de mange kirketekstiler, som H.M. Dronningen har designet og selv delvist udført til en lang række af kirker i Danmark, Grønland og Tyskland samt om symbolerne, teknikkerne, materialerne og overvejelserne bag. Foredraget er krydret med flotte billeder og gode historier, som begynder ved foredragsholderens eget samarbejde med Dronningen.
Vibeke Lindhardt, tekstilkunstner og cand.pæd.
Tors. 09.09.21 kl. 10.00

Kvinderne og kunsten omkring 1900
Tiden omkring 1900 var præget af store omvæltninger, som bl.a. berørte kvindens position i samfundet og i hjemmet. Kvinden var stadig et meget yndet motiv i kunsten, men perioden bød på nye skildringer. Det blev muligt for kvinder at være udøvende kunstnere, men kun få opnåede samme status som mændene. Vi kommer rundt om kvindeopfattelsen, der langt fra var entydig, og ser på hvorledes det afspejles i kunsten. 
Tea Baark Mairey, cand.mag. i kunsthistorie
Tors. 16.09.21 kl. 10.00

Thorvaldsen og kunstnerkollektivet i Rom
Thorvaldsen var en at Europas mest talentfulde og skattede billedhuggere i 1800-tallet, men han var meget mere end den nyklassicistiske kunstner, vi kender til. Han var helt sin egen, gik ikke med på moden – og så var han frihedselsker og en både fræk og moderne kunstner. Hør om billedhuggerens baggrund fra opvæksten under trange kår i København til et liv som samlingspunkt for guldaldermalere i Rom.
Gitte Konradsen, cand.mag. i historie
Tors. 23.09.21 kl. 10.00

Emilie Demant Hatt
Oplev en fortælleforestilling om maleren og forfatteren Emilie Demant Hatts eventyrlige og stormfulde liv, der blev stærkt præget af mødet med fire mænd. Emilies kunstneriske løbebane ændrede sig fra naturalisme til moderne, ekspressionistisk og dybt original malerkunst; et særegent livsforløb, en enestående kvinde, en kompromisløs kunstner. 
Dorte Smedegaard, musiklærer og organist
Tors. 30.09.21 kl. 10.00

Pris for alle 4 foredrag 480 kr.
Pris for et enkelt foredrag 150 kr.