Skip to content

Undskyld, vi roder! Vi fusionerer med FOF Nordsjælland og får lige nu en masse nye kurser på hjemmesiden.

Læs mere her.
Kursus i arkæologi med undervisere Finn Ibsen og Lars Danielsen

Bliv amatørarkæolog – lær at bruge metaldetektor

Tag med på et spændende kursus, hvor du kan lære at gå med metaldetektor og måske finde historiske skatte som det unikke bronzeportræt af Alexander den Store, fundet af kursets undervisere.

Lær at bruge metaldetektor til at finde oldtidsfund Find oldtidsfund i den danske jord – bliv amatørarkæolog Bliv amatørarkæolog – kursus hos FOF København
Undervisernes udstyr og egne fund.

At gå med metaldetektor er en fantastisk afslappende naturoplevelse, og her på kurset vil der også blive vist eksempler på de mest almindelige fund, man kan forvente at gøre. Den danske jord er rig på fund fra både bronzealder, jernalder og vikingetiden. Hør hvordan det er at mærke suset, når historien kommer op af mulden!

Vil du finde danefæ og oldtidsfund – kursus i amatørarkæolog hos FOF København Find historiske fund med metaldetektor Find oldtidsfund – kursus i amatørarkæolog hos FOF København
Undervisernes egne fund.

Du får en grundig introduktion til, hvordan du kommer i gang med denne spændende hobby, du får eksempler på, hvad du kan finde, viden om de vigtigste værktøjer (udstyr, kort, registrering via DIME, hjemmesider etc.) samt de gældende formelle (og uformelle) regler på området. 

Find oldtidsfund i Danmark Find oldtidsfund med metaldetektor Find danefæ – kursus i amatørarkæolog hos FOF København
Undervisernes egne fund.

Vi tager efter nærmere aftale på holdet på tur til en mark uden for København, hvor du kan få mulighed for selv at søge efter historiske fortidsminder – enten med egen detektor eller med en, du låner og deler med de andre deltagere. Fordeling af tider og aftale om evt. samkørsel ordnes i klasseværelset første mødegang.

Om underviserne

Kurset præsenteres af to entusiastiske amatørarkæologer, Finn Ibsen og Lars Danielsen. Du kan læse om deres bemærkelsesværdige fund, som har givet omtale i medierne, her:

Dansk artikel: Ansigtet fra en af historiens største herskere fundet på sjællandsk mark.

Engelsk artikel: Metal Detectorists Unearth Tiny Bronze Portrait of Alexander the Great in Denmark.

Information

  • Dato 09.10.2024-13.11.2024
  • Adresse Sankt Annæ Gymnasium
    Sjælør Boulevard 135
    2500 Valby
  • Lokale Lok. A202
  • Bemærkninger Medbring så vidt muligt både computer og mobiltelefon, da det kræves af stort set alle støtte- og registreringsværktøjer, og i øvrigt giver den bedste individuelle oplevelse. Påregn tillige udgift til transport (offentlig eller delebil) til markvandring.

Kalender

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 09.10.2024 18:00-21:30 Sankt Annæ Gymnasium Finn Ibsen og Lars Danielsen
2 Onsdag 23.10.2024 18:00-21:30 Sankt Annæ Gymnasium Finn Ibsen og Lars Danielsen
3 Søndag 03.11.2024 09:00-17:00 Adresse kommer snart Finn Ibsen og Lars Danielsen
Se alle Se færre
Undervisere

Finn Ibsen og Lars Danielsen

Uddannelse: Lars og Finn har begge mange års erfaring med ledelse i det offentlige og private.

Andre faglige kvalifikationer: De er begge ivrige amatørarkæologer og interesserede i historie – og så brænder de for at undervise og udbrede deres viden til andre. De bruger en del af deres fritid på de sjællandske marker med metaldetektorer og undersøger med stor historisk interesse de fund, de og andre detektorførere har gjort.

Andet: I 2024 opdagede makkerparret det sjældne bronzeportræt af Alexander den Store på en mark uden for Ringsted. Dette bemærkelsesværdige fund har tiltrukket stor opmærksomhed og haft betydelig medieomtale, hvilket har bidraget til at kaste nyt lys over Danmarks historie.