Skip to content

Plantebaseret kost - for sundhed og klima

Plantebaseret kost - for sundhed og klima

Der har sjældent været en bedre tid til at lære mere om de sundhedsmæssige fordele ved at spise mere plantebaseret. Med de nye kostråd lægges der op til en kost med et langt højere indhold af grønt, frugt og bælgfrugter. Men hvordan gør man lige det?

Trine Vesteraa fortæller om de væsentligste ændringer i de nye kostråd, og hvorfor mere plantebaseret kost giver gevinst for både sundhed og klima. Desuden giver Trine praktiske tips til, hvordan du kan implementere en plantebaseret kost i din daglige livsstil.

Der stilles der skarpt på, hvordan en plantebaseret kost kan hjælpe med;

  • at kontrollere kropsvægt og reducere risikoen for en række sygdomme, herunder hjertesygdomme, diabetes og visse kræftformer.
  • at være mere bæredygtig og miljøvenlig, da den kræver mindre ressourcer og kan have mindre indvirkning på miljøet end en kødbaseret kost.
  • at give os mange vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fibre.