Skip to content

Kontoret er lukket for ekspedition fra d. 1. juli til om med d. 6. august. God sommer

Europas mikro-magiske lande

Tag med på et godt gammeldags roadtrip til Europas charmerende og kontrastfyldte små stater: Luxembourg, Liechtenstein, San Marino, Monaco og Andorra. Deres store forskellighed til trods har de to ting til fælles – International succes og en dybt nedarvet identitet som selvstændige lande.

Trods deres beskedne størrelse er disse små lande skjulte skatkamre fyldt med overraskende opdagelser og stolte befolkninger, som trofast værner om deres identitet, historiske berettigelse og selvstændighed.

Jeg har altid interesseret mig for geopolitik, og har altid undret mig over hvordan Europas små, men meget succesrige lande har overlevet vores kontinents mange store omvæltninger siden forrige århundredeskifte, hvor to verdenskrige og en selvstændighedsbølge mod øst har ændret Europakortet markant, hvor lande er både opstået, delt og samlet, mens andre helt er ophørt med at eksistere.

På min vej fra ærkeeuropæiske Luxembourg via Disneypolerede Liechtenstein og autentiske San Marino til overglamourøse Monaco og naturskønne Andorra mødte jeg både stor mangfoldighed, generøsitet og gæstfrihed, men ikke mindst en stor vilje til at fortælle historien om identitet.

Tilsæt eksklaverne Campione (Italien), Llivia (Spanien), Rückschlag (Tyskland) samt det selvudråbte monarki Seborga med deres egen prinsesse, møntfod og forfatning, og du har ingredienserne til en krydret geopolitisk gryderet, som har simret siden Romertiden.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 23.10.2024 09:30-12:00 FOF Aalborg Jan Tvernø
Khat, kaos og Kalashnikov
Foredragsholder

Jan Tvernø