Skip to content

Slagterkursus – Lær at Lave Spegepølser, Rullepølse, Leverpostej, Paté og Beef Jerky

På dette kursus lærer du alt om kødforarbejdning og konserveringsteknikker, der giver dig mulighed for at lave klassiske og moderne kødprodukter. Gennem tre moduler vil du få både teoretisk viden og praktisk erfaring med at forberede og tilberede vildt og pålæg. Fokus vil være på at skabe lækre og smagfulde produkter ved hjælp af korrekt udstyr, marinering, krydring og opbevaring.

Efter kurset vil du mestre:

  • Kunne fremstille klassiske kødprodukter som spegepølser, rullepølse, leverpostej, paté og beef jerky
  • Have en grundlæggende forståelse af kødforarbejdning og konserveringsteknikker
  • Kende det rette udstyr til at hakke, krydre, fylde og tilberede kødprodukter
  • Være i stand til at opbevare og præsentere kødprodukter korrekt for at sikre holdbarhed og kvalitet

Er du klar til at mestre slagterens håndværk og lave lækre, hjemmelavede kødprodukter?
Tilmeld dig nu og lær de teknikker, der gør dig til en sand mester i kødforarbejdning og konservering!

 

Læse mere om de enkelte moduler her under.

Modul 1: Introduktion til Slagterhåndværket – Spegepølser og Beef Jerky

Beskrivelse:
I første modul bliver du introduceret til grundlæggende slagterteknikker. Du lærer at forberede og konservere kød med fokus på spegepølser og beef jerky, herunder udvælgelse af kød, krydring og tørringsteknikker.
Indhold:

  • Introduktion til kødforarbejdning og konservering
  • Brug af udstyr som hakkemaskine, røgpistol og krydderiblandinger
  • Fremstilling af spegepølse og beef jerky
  • Konserveringsteknikker og korrekt hygiejne

Modul 2: Klassiske Pålægsprodukter – Rullepølse og Leverpostej

Beskrivelse:
I dette modul lærer du at lave to klassiske pålægsprodukter: rullepølse og leverpostej. Du får indsigt i, hvordan du forbereder og krydrer kød, og hvordan du tilbereder disse produkter korrekt.
Indhold:

  • Fremstilling af rullepølse: udskæring, krydring og rulling
  • Kogning og afkøling af rullepølse
  • Tilberedning af hjemmelavet leverpostej
  • Valg af krydderier og opbevaring af færdige produkter

Modul 3: Avancerede Slagterprodukter – Paté og Præsentation

Beskrivelse:
I det sidste modul lærer du at lave avancerede slagterprodukter som paté. Fokus vil være på at arbejde med forskellige kødtyper, krydderier og garniture for at skabe en raffineret paté. Vi afslutter kurset med en præsentation af dine færdige kødprodukter.
Indhold:

  • Fremstilling af paté med forskellige kødtyper og krydderier
  • Teknikker til korrekt tilberedning og opbevaring af paté
  • Præsentation og smagning af de færdige kødprodukter
  • Tips til opbevaring og holdbarhed

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 06.03.2025 18:30-21:30 FOF Køkken Mikael Kopp Christensen
2 Torsdag 13.03.2025 18:30-21:30 FOF Køkken Mikael Kopp Christensen
3 Torsdag 20.03.2025 18:30-21:30 FOF Køkken Mikael Kopp Christensen
Kok

Mikael Kopp Christensen