Skip to content

Kontoret holder sommerferie lukket i uge 27-31. Du kan stadig tilmelde dig alle vores spændende kurser til efteråret her på siden. Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Tilmeld nyhedsbrev
Kursus vævning FOF

Rammevævning - 4 dags kursus

Væv et tørklæde.
Kurset er til dig, der gerne vil prøve kræfter med væven, måske har du fået en væv, eller købt en væv, fordi du gerne vil i gang med det gamle håndværk, eller skal have processen genopfrisket. Til dig der gerne vil sætte dit personlige aftryk på et tørklæde, du helt selv har vævet.
På kurset skal vi væve et tørklæde i en lærredsbinding, vi væver i uldgarn, Supersoft fra Knoll, et garn der er nemt at arbejde med, og kvaliteten af det færdig vævede tørklæde er dejligt blødt.

På de 4 kursusdage vil du lære at sætte væven op, fra opskrift til færdigt produkt. Jeg vil introducere og demonstrere de forskellige processer der skal til for at komme i gang, skærer trend, for ritte, bomme, ritte, frembinde, væve. Vi snakker om hvordan vi væver flotte kanter, montere det vævede og efterbehandling.
Du behøver ikke have din egen væv for at deltage, men har du selv en væv, som du kan tage med, vil det være en fordel, at lære at bruge din egen væv.
En ramme væv, en klapvæv (skaftevæv), en tangentvæv, en terapi væv, kan alle bruges.

Jeg stiller rammevæve til rådighed.. På dette kursus skal du have den væv du væver på med frem og tilbage efter hver gang, hvis du skal låne en væv skal du have den med hjem under forløbet. Alle kan deltage, både nybegyndere og øvede.

1. mødegang: der vælges opskrift og garn, der skæres trend, trenden sættes på væven påbegyndes
2. mødegang: trenden sættes på væven, der sølles, og frembindes, der væves
3. mødegang: Der sølles og frembindes og væves
4. mødegang: der væves og de vævede tørklæder tages af væven.

Medbring: skrivegrej og papir til notater, et målebånd, hvis du har en væv, så tag gerne alt med til væven.

Materialeudgifter: ca. 90,- kroner som afregnes direkte med underviseren ved start.



Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 28.09.2024 10:00-14:00 Lundgårdskolen Lone Jensen
2 Lørdag 05.10.2024 10:00-14:00 Lundgårdskolen Lone Jensen
3 Lørdag 26.10.2024 10:00-14:00 Lundgårdskolen Lone Jensen
Se alle Se færre
Underviser ved FOF Herning Ikast Brande krea kursus

Lone Jensen

Væven er et ældgammelt håndværk, og det er helt fantastisk at dykke ned i de forskellige bindinger, farvesammensætninger og garnkvaliteter. Det er så tilfredsstillende at vælge garn og farver og væve sine egne tekstiler. Den glæde jeg finder ved væven vil jeg gerne give videre.

Jeg bestræber mig på at der skal være en hyggelig stemning på holdet. Det er vigtigt at se hvilket niveau kursisterne er på og give individuelt vejledning. Jeg vil gerne skabe et fællesskab og et netværk omkring væven.

Jeg vil gerne give kursisterne et indblik i væven, de processer der skal til for at sætte væven op. Alle er velkommen om man er nybegynder eller øvet væver. Man kan væve lige det man ønsker, hvis der er en binding eller teknik, som man gerne vil prøve men gerne vil have hjælp til, er muligheden for det.