Skip to content

Kontoret holder sommerferie lukket i uge 27-31. Du kan stadig tilmelde dig alle vores spændende kurser til efteråret her på siden. Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Tilmeld nyhedsbrev

Tufting/smyrna med Danella nål

At sidde med sine garnrester og tufte små vægbilledtæpper eller tæpper til gulvet er blevet det helt store hit. Derfor tilbyder vi et begynderkursus, så du kan lære, hvordan du kommer i gang med at bruge en Danella-nål og lære hvordan du færdigmonterer dit arbejde. Det er en hyggelig lille syssel, som ikke fylder meget i hjemmet. Her har du mulighed for at lave fine billedtæpper, hvor du giver den gas med farver og mønstre, og samtidig får du evt. brugt garnresterne fra strikkekurven. Søg på Instagram og bliv inspireret, hvilke muligheder du har med denne sjove teknik, som har fået en renæssance i disse år.

Du får dit eget færdigmonterede tufte-værk med hjem. Kurset er en oplagt gaveidé til den kreative veninde, nabo eller kollega.

Du skal bruge:
- en Danella-nål (kan købes på kurset),
- garnrester (højst garntykkelse pinde nr. 4),
- noget stof til at tufte på, samt
- en ramme.

Medbring gerne nogle af dine garnrester (tykkelse højst pinde nr. 4), men underviseren medbringer også garn i alle farver.
Underviseren medbringer alle materialer.
Din materialepris på kurset er 200 kr. (Indhold stof, garn, latex til montering).
Efter kurset har du mulighed for at købe en Danellanål (600 kr).

Ring eller skriv, hvis du har spørgsmål vedr. kurset, tlf. 29279693
Gitte Elbæk, underviser

Information

  • Dato 06.10.2024-06.10.2024
  • Adresse FOF Kursuscenter
    Torvet 12
    7400 Herning
  • Lokale Grundtvig, 1. sal
  • Bemærkninger Evt. materialeudgifter er pr. person og afregnes direkte med underviseren ved kursusstart.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Søndag 06.10.2024 10:00-14:00 FOF Kursuscenter Gitte Elbæk
Gitte Underviser ved FOF Herning

Gitte Elbæk

Jeg hedder Gitte Elbæk, er uddannet håndarbejdslærer i 1983 fra håndarbejdsseminariet i Kerteminde. Jeg har været efterskolelærer i 38 skønne år, hvor jeg bl.a. har undervist i dansk, tysk og kreative håndarbejdsfag.

Jeg valgte at gå på pension november 2021, og nu har jeg tid til at fordybe mig endnu mere i de kreative sysler. I efteråret 2021 var jeg så heldig at komme i gang med at lære at tufte. Egentlig er det en drøm, jeg har haft siden jeg var barn, for min far lavede små gulvtæpper af garnrester med en Danella-nål, også kaldet Smyrna-nål.

Jeg arvede hans nål, og nu er den kommet frem i lyset, håndværket er ovenikøbet blevet meget populær blandt unge såvel som ældre. 
Derfor tilbyder jeg begynderkurser rundt omkring i landet.