Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår 🎅🎄🤶 Kontoret er lukket fra fredag den 20.12 til og med søndag den 5.1.25.
Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår 🎅🎄🤶 Kontoret er lukket fra fredag den 20.12 til og med søndag den 5.1.25.
Skab dit eget forråd. Henkogte pærer, tørrede krydderurter, fermenteret kål og syltede bær er alle kendte smagfulde og langtidsholdbare madvarer. Det er både en kunst og et håndværk at kunne konservere mad på forskellige måder og den viden er ikke længere udbredt. Det vil vi gerne ændre, så du selv kan skabe et forråd af sunde velsmagende madvarer.
På dette kursus lærer du, hvordan du rent praktisk kan langtidsopbevare mad og opbygge et forråd tilpasset dig. Vi kommer ind på forskellige metoder og hvordan man sikrer sig mod de fare, der kan opstå, hvis man ikke har styr på metoderne. Vi gennemgår den lidt mere avancerede køkkenhygiejne, som madopbevaring kræver.
Du vil lære om: Syltning (både med sukker og eddike)
Tørring Fermentering Henkogning Saltning Pasteurisering Frysning. Et forråd sikrer dig, hvis der bliver problemer med madleverancerne. Det sikrer en effektiv opbevaring af den mad du selv dyrker, sanker eller får tilbudt. At gemme sit overskud er til gavn for miljø, klima og ikke mindst din pengepung. På kurset arbejder vi både teoretisk og praktisk, så du får det i hænderne og får en fortrolighed med metoderne.
Håber du har lyst til at være med!