Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Foredrag Hyben på menuen Ditte Christina Lustrup kvinde og kurv fyldt med hyben

Hyben på menuen

Bliv klogere på hyben: Vores nordiske superfood

Oplev hybens sundhedsfremmende egenskaber og kulinariske muligheder

Deltag i vores foredrag og lær mere om hyben, en nordisk superfood fyldt med vitaminer og næringsstoffer. Kogebogsforfatter Ditte Christina vil fortælle om hybens unikke indhold af sundhedsfremmende stoffer og dele den fascinerende historie om, hvordan denne frugt er blevet brugt som mad og medicin gennem tiderne.

Foredragets højdepunkter

  • Sundhedsfremmende Stoffer i Hyben: Opdag de mange sundhedsfremmende stoffer i hyben, såsom C-vitamin, antioxidanter og flavonoider, og lær om deres positive effekter på kroppen.
  • Nyeste Viden: Få indsigt i den nyeste forskning om hybens medicinske egenskaber og dens potentiale som en naturlig kilde til sundhed.
  • Kulinariske Muligheder: Udforsk, hvordan hybens delikate smag kan berige et utal af retter, ud over de traditionelle opskrifter som marmelade, saft og sirup.

Praktiske tips og tricks

Ditte Christina vil også dele sine bedste tips til, hvordan du nemt kan plukke og udkerne hyben, hvilket vil spare dig tid i køkkenet og gøre det lettere at integrere denne superfood i din daglige madlavning.

Tilmeld dig nu

Gå ikke glip af chancen for at blive klogere på hyben og opdage nye, spændende måder at bruge denne vitaminrige frugt. Tilmeld dig foredraget i dag og bliv inspireret til at inkludere hyben i din kost for en sundere livsstil.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 29.08.2024 19:00-21:00 FOF, Kasernen, Sønderborg Ditte Christina Lustrup
FOF Sønderjylland Ditte Christina Lustrup

Ditte Christina Lustrup

Ditte Christina Lustrup er uddannet inden for ernæring og sundhed samt forfatter til fag- og kogebogen ”Hyben - En vitaminbombe fyldt med smag og næring”, der udkom i 2019 gennem Muusmann Forlag. Hun er desuden medforfatter til et kapitel om hybens gavnlige egenskaber i den videnskabelige bog ’Medicinal Plants’, der udkom i efteråret 2022.

Siden Ditte var ganske ung, har hun haft en umættelig nysgerrighed på, hvordan den mad, vi spiser, påvirker vores velvære og sundhed, og én af hendes store interesser er, hvordan specifikke vitaminer og næringsstoffer styrker vores helbred. Hun brænder også for bæredygtig mad og grøn livsstil og har bl.a. skrevet flere artikler om økologiske superfoods og bæredygtige madtrends for et canadisk B2B-nyhedsmagasin. 

Udover at nørde med sundhedsvidenskab har Ditte mange års erfaring i det plantebaserede køkken. Hun har bl.a. arbejdet flere år hos den veganske og økologiske Café Kosmos i Odense samt udviklet plantebaserede opskrifter til både firmaer og sin egen instagram og madblog hybenliv.dk.