Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev

Interview - Fællesskab i køkkenet

FOF Sønderjylland Jonas Johannsen

Fællesskab i køkkenet

Hvilke madhold har du prøvet hos FOF?

Jeg har prøvet et om fermentering, et bagekursus, hvor vi lavede croissanter og madbrød, og jeg har prøvet at lave indiske retter. Og så har jeg prøvet at gå til kinesisk madlavning. Jeg kan godt lide at stå i et køkken og er nysgerrig på at lære nyt.

Hvordan er undervisningen?

Den undervisning, du får fra en underviser, kan noget mere, end hvis jeg følger en opskrift på en video fra Youtube. Det er autentiske undervisere. Kanmani var vores lærer til indisk madlavning og er inder, hun sprudlede og kommer ind i køkkenet klædt i indisk tøj og underviser i det mad, hun selv spiser. Det behøver ikke være stærk mad, man bestemmer selv. Det er hyggeligt at komme ind og lave mad og lære nyt.

Vil du anbefale et madhold hos FOF til andre?

Ja. Det kræver ikke andet end at man tør at vove sig ud i noget nyt. Det nye er sådan set bare, at man tør prøve nye opskrifter.

Hvad kan du bruge det til efter kurset slutter?

Du kan blive inspireret til noget nyt. Ikke alt hænger ved bagefter, men jeg har meget i baghovedet. Det virker. Vi lærer fx gode indiske retter, man kan bruge derhjemme, og nu kræver ungerne hos os at få butter chicken.

Ligesom alle andre vil jeg gerne være kreativ, men så møder jeg virkeligheden og hverdagen, hvor man kan være træt og ikke er kreativ. Så det er godt at have en aftale om at komme afsted. Kinesisk madlavning har jeg gået til med min kone. Andre madhold har jeg deltaget i selv, fordi det er min interesse, og noget jeg gerne ville prøve.

Vil du anbefale andre at bevæge sig ind i det kinesiske køkken?

Ja absolut, ja hvis man er klar til at blive inspireret til noget nyt – det er som sagt meget autentisk. Det er bredere end det danske. Du får viden om krydderier og nye teknikker.

Ville du gå på madhold igen, hvis du fik chancen?

Det ville jeg godt. Min lyst til at opleve er stor, og her kan jeg blive ved med at fodre min nysgerrighed.

Kan du huske nogle foredrag, du har været til?

Jeg har været til foredrag om både hvaler og rummet – det hed ’Det store øje i rummet.’

Hvorfor ikke bare sidde derhjemme og slappe af med en god film – hvad er det foredrag kan?

Det er fascinerende at høre fra mennesker, der virkelig ved noget – her er en nørd eller en forsker, der ved meget om et emne. Det bliver livliggjort, det de brænder for, når de formidler. Der er både nogle på min egen alder, jeg er 40, flest er gråhårede, men yngre kan også deltage. Gå til foredrag, få det i kalenderen, gør noget andet, man kan dele med andre.