Skip to content

Administrationen holder ferielukket fra fredag d. 28. juni. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Yoga for kvinder yoga på gulv

Yogaworkshop for ryggen

Yogaworkshop for ryggen

Her er en skøn 3-timers workshop med fokus på yoga for ryggen, hvor du giver dig selv tid til at lære noget om din egen krop og at sanse, mærke og lytte til din krop. Yogaen er et rigtig godt redskab for dig, der døjer med rygproblemer. 

Døjer du med ondt i ryggen, er du langt fra alene om det. Ondt i ryggen er en af de hyppigste former for smerter, vi danskere døjer med. Således vil ca. 80% af alle danskere på et eller andet tidspunkt opleve problemer med ryggen. De fleste rygsmerter forsvinder igen efter kort tid og er ufarlige men kan alligevel være generende i et dagligt liv med mange forskellige gøremål. 

Årsagerne til rygsmerter er mangfoldige og kan ikke altid bestemmes med sikkerhed. Nogle af årsagerne er fysiske, andre er psykiske. De fysiske grunde til rygproblemer kan være overbelastning, akut hold i lænden, knogleskørhed eller diskusprolaps, fx ved hårdt fysisk arbejde, for lidt bevægelse samt sport eller havearbejde, der ikke bliver udført hensigtsmæssigt. Ved smerter i nakken og den øverste del af ryggen kan det mærkes ud i armene. Ved smerter i lænderyggen kan det mærkes i benene. De psykiske grunde kan være stress, angst og træthed. 

Yoga er et formidabelt redskab mod rygproblemer. På denne workshop får du mulighed for at dykke ned i yogaens verden og få redskaber, der er gavnlige for din ryg. Der vil især være tid til praksis af forskellige stillinger og øvelser, der strækker og smidiggør ryggen og hele kroppen, og finde frem til hvilke øvelser, der styrker ryggen. Du vil afprøve forskellige afspændingsøvelser og åndedrætsteknikker. Der vil være forskellige yoga-bevægelser og stillinger med udgangspunkt i Hatha Yoga og Yin Yoga. Så kan du igen få det godt med din ryg i mange år frem. 

Du kan selv medbringe en yogamåtte, men du er også velkommen til at låne udstyr, der er til rådighed i lokalet på Kasernen.

Kom i løstsiddende og behageligt tøj.