Skip to content

Administrationen holder ferielukket fra fredag d. 28. juni. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Yoga kvinder sidder i yogastilling

Yogaworkshop om øjenyoga

Yogaworkshop om øjenyoga

På denne 3-timers øjenyoga workshop vil du give dig tid til at gøre noget godt for dine øjne. Her vil du forkæle dine trætte, overstimulerede øjne og give dig selv tid og ro, så hele kroppen får en positiv oplevelse af afspænding og ro. 

I dag lever vi i et samfund, hvor øjnene konstant bliver udsat for alt for mange synsindtryk, og visuel stress er en konsekvens heraf. 

Visuel stress er forårsaget af bl.a. kunstigt lys og af de mange forskellige skærme som tv, computere, mobiltelefoner mv., som er blevet en stor del af vores hverdag. Dette påvirker os i negativ retning og er bl.a. medvirkende til at forringe vores syn, også i en tidlig alder. Dette kan være med til at give trætte øjne og nogle gange også hovedpine og andre gener. 

Derfor tilbydes du her en øjenyoga workshop. Øjenyoga består af nogle bestemte øjenøvelser, der både styrker og afspænder dine øjenmuskler. Derudover vil der være andre forskellige yogaøvelser og yogastillinger, der er gode og hensigtsmæssige for netop øjnene, åndedrætsøvelser og til slut en afspændende øjen-meditation.

Øjenyoga er et redskab til at opnå gode og sunde øjenmuskler samt et godt fungerende nervesystem. Åndedrættet giver dig en bedre og nødvendig blodtilførsel til øjnene.

Metoden er baseret på tre forskellige kilder:

En blanding af elementer fra den indiske lægevidenskabelige ayurvediske tradition (der har til formål både at forebygge og at helbrede), den amerikanske Dr. Bates’ visuelle øjentræning og indiske Dr. Agarwal’s syntese af disse to tilgange. 

Nogle af de positive effekter af denne metode er en forbedring af synet (fx i tilfælde af nærsynethed og langsynethed), migræner forsvinder, og irritation og andre problemer med øjnene reduceres.  

Du kan medbringe din egen yogamåtte, men der er også mulighed for at låne udstyr i lokalet på Kasernen.