Skip to content

Plantefarvning - grundkursus

At bruge naturens planter til at skabe smukt garn er en spændende proces, som er forholdsvis enkel selv at komme i gang med.

Strikker eller hækler du, og vil du gerne lære de grundlæggende principper vedrørende plantefarvning, såsom valg af garn, udstyr og øvrige materialer, bejdsning, og info om indsamling af planter i naturen til fremstilling af farvebad, samt din første farvning, så er dette inspirationskursus lige noget for dig. 

På dette grundkursus vil du få et oplæg om garn, om bejdsning, om hvilke farveplanter du kan finde i sensommeren, om hvordan du laver et farvebad, samt selv deltage i farvningen af dit første garn.

Jeg sørger for et par gryder med farvebade, og du får 100 g bejdset garn, som kan deles i 2 bundter, så du kan få et bundt med i begge farvebade.
Du får også en kort instruktion med hjem, men det er en god idé også selv at tage noter.

Der vil være mulighed for at bestille yderligere garn samt bejdsemiddel inden kurset, dog kun mod forudbetaling.

Du skal selv medbringe:
en spand til dit garn
en kop
en saks
evt. en grensaks

Medbring evt. selv kaffe/the. 

Vi skal være ude i gården ved den Gl.Bülowskole, hvis vejret tillader det, så tag tøj på efter vejret.

Forventede materialeudgifter på ca. 75 kr. afregnes direkte med underviseren.

Information

  • Dato 10.09.2024-10.09.2024
  • Adresse Købmandsgården/Bülow Sdbg.
    Palmose 14
    6400 Sønderborg
  • Lokale Køkken
  • Bemærkninger Bemærk, at materialer som udgangspunkt ikke er indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til materialer på hjemmesiden. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 10.09.2024 18:00-21:30
FOF Sønderjylland Mette Juhl Petersen

Mette Juhl Petersen

Mit navn er Mette Juhl Petersen.

Oprindeligt er jeg uddannet kjoleskrædder og faglærer inden for beklædning. Senere er jeg uddannet folkeskolelærer og skolebibliotekar. Nu har jeg sluppet folkeskolen og underviser bl.a. senhjerneskadede voksne udover, at jeg har forskellige hold hos FOF lige fra at være i køkkenet med inspiration til plantebaseret mad til dét at arbejde med selvforsyning i det små både i teori og i praksis.

Jeg bor på Broagerland, hvor dét, der startede som dyrkning af grønt i en almindelig lille landbohave, da vi flyttede herud for 16 år siden, kom til også at omfatte en jordlod på naboens mark og over årene har udviklet sig til at have fokus på en højere grad af selvforsyning.  

Jeg er så heldig at være både kone, mor, svigermor, farmor og mormor til en voksende flok af madglade mennesker i mit liv.

Have har jeg haft, i skiftende omfang, lige siden jeg var barn.

At dyrke jorden betyder meget for mig, og det er specielt nogle af de gamle frøsorter, der interesserer mig. Jeg er ivrig frøsamler i foreningen Frøsamlerne, der bevarer gamle danske sorter. Og det kan jeg så fortælle meget mere om i et par timer eller mere!

Alt det, jeg dyrker, ender i vores køkken, hvor der koges, syltes, henkoges, fermenteres, tørres mm., så vores husholdning er så selvforsynende som muligt. Dels er det vigtigt for mig at vide, hvad vi putter i munden, dels er jeg optaget af, hvordan de gamle sorter igen kan finde anvendelse i en moderne husholdning. Det gælder fx tørrede ærter og bønner.

I køkkenet har jeg opholdt mig, siden jeg var barn, hvor jeg har kigget min mormor og min mor over skuldrene. Som voksen har jeg arbejdet i forskellige køkkener, og madglæden er et vigtigt omdrejningspunkt, også når vi mødes i familien. Det er altid godt at samles omkring et måltid mad, både med nogle, man kender og nogle, som man lige har mødt!

Jeg er nysgerrig af natur og optaget af naturen, hvilket afspejles i mine fritidsinteresser, som spænder fra alt fra plantefarvning af garn med planter indsamlet på mine gåture til læsning af faglitteratur om havebrug.

Min viden og nysgerrighed deler jeg gerne med andre, også dig, uanset, om det handler om mad, have eller noget helt andet. Og det uanset, om du er begynder inden for området eller lige så nørdet eller erfaren som mig!