Skip to content
FOF Sønderjylland Fermentering glas med syltede grøntsager

Fermentering

Fermentering

Jeg hedder Mette Juhl Petersen, er bl.a. uddannet folkeskolelærer og arbejdede som sådan i 21 år, hvor jeg underviste i madkundskab mm.

Privat har jeg opholdt mig i et køkken stort set, fra jeg selv kunne sidde og stå.

Min mormor og min mor har altid syltet, bagt og lavet mad fra bunden, hvilket jeg selv har været så heldig at få med mig ved at kigge dem over skuldrene og senere bl.a. har læst meget mere om og deltaget i kurser i.

For mig har det altid været helt almindeligt at "gemme sommeren på glas", om det så var jordbærrene fra haven, brombærrene fra hegnet, agurkerne fra drivhuset eller overflod fra andres haver.

Konservering er mange ting, og de seneste år er der kommet fokus på mælkesyrefermentering, som vi skal arbejde med på dette kursus.

Der vil indgå både teori og praksis.

Du får dine glas med bl.a. fermenteret kål med hjem.

Alt foregår på et niveau, hvor alle kan være med uanset forudsætninger i et køkken.