Skip to content

Spis mere plantebaseret - Frokost og madpakker

4 aftener i køkkenet med fokus på planter

Kom med på små hold med plads til alle - også deltagere, som har forskellige udfordringer med at deltage på store hold med mange deltagere.

Køkken er hyggeligt indrettet, og undervisningen foregår i trygge rammer, hvor man enten arbejder alene eller sammen to og to ved en køkkensektion. 

 

Opskrifterne, som er vegetariske, har fokus på at spise mere plantebaseret, samtidig med at maden skal være velsmagende, mættende, og lige til at gå til, så du også kan lave retterne derhjemme efterfølgende.

 

Vi spiser al den lækre mad, som fremstilles, sammen ved et langbord, hvor snakken plejer at være livlig og deltagende.

 

Der indgår materialekendskab og baggrundsviden i undervisningen.

 

Overskrifterne for de 4 aftener er:

Bælgfrugter - enkelttilmelding her.
Plantefars - enkelttilmelding her.
Frokost og madpakker - enkelttilmelding her.
Grønne klassikere - enkelttilmelding her.

 

Tilmelding til alle fire aftener samtidig her.

 

Du kan deltage i alle 4 aftener, eller en blot en enkelt som det passer dig bedst. Prisen er dog lavere pr. gang, hvis du tilmelder dig alle 4 aftener samtidig.

 
Materialer:

Der må påregnes en udgift til råvarer på ca. 50 kr. pr. aften, der afregnes direkte med underviser. 

 

Særlige hensyn:
Der er plads til at tage særlige hensyn på dette hold.

Køkkenet er indrettet med hæve-sænkeborde, der er specielle arbejdsstole med indstilling bl.a. af sæde og ryg.

Der er adgang til køkkenet via rampe og der forefindes handicaptoilet.
Har du udfordringer der gør, at du har behov for at der bliver taget særlige hensyn til dig, må du meget gerne skrive det i kommentarfeltet ved tilmelding, så kontakter underviseren dig inden holdstart for at aftale nærmere. Du vil samtidig bliver bedt om at skrive under på en hensyntagende erklæring (det er på tro og love og kræver ikke lægeerklæring).

Information

  • Dato 24.04.2025-24.04.2025
  • Adresse Købmandsgården/Bülow Sdbg.
    Palmose 14
    6400 Sønderborg
  • Lokale Køkken
  • Bemærkninger Bemærk, at råvarer som udgangspunkt ikke er indregnet i kursusprisen. Denne vil derfor skulle afregnes direkte med underviseren efter hver mødegang. Så vidt muligt oplyser vi om forventet udgift til råvarer på hjemmesiden. Er den ikke oplyst, er du velkommen til at kontakte os. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde til vores madlavningskurser.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 24.04.2025 18:00-21:00 Købmandsgården/Bülow Sdbg. Mette Juhl Petersen
FOF Sønderjylland Mette Juhl Petersen

Mette Juhl Petersen

Mit navn er Mette Juhl Petersen.

Oprindeligt er jeg uddannet kjoleskrædder og faglærer inden for beklædning. Senere er jeg uddannet folkeskolelærer og skolebibliotekar. Nu har jeg sluppet folkeskolen og underviser bl.a. senhjerneskadede voksne udover, at jeg har forskellige hold hos FOF lige fra at være i køkkenet med inspiration til plantebaseret mad til dét at arbejde med selvforsyning i det små både i teori og i praksis.

Jeg bor på Broagerland, hvor dét, der startede som dyrkning af grønt i en almindelig lille landbohave, da vi flyttede herud for 16 år siden, kom til også at omfatte en jordlod på naboens mark og over årene har udviklet sig til at have fokus på en højere grad af selvforsyning.  

Jeg er så heldig at være både kone, mor, svigermor, farmor og mormor til en voksende flok af madglade mennesker i mit liv.

Have har jeg haft, i skiftende omfang, lige siden jeg var barn.

At dyrke jorden betyder meget for mig, og det er specielt nogle af de gamle frøsorter, der interesserer mig. Jeg er ivrig frøsamler i foreningen Frøsamlerne, der bevarer gamle danske sorter. Og det kan jeg så fortælle meget mere om i et par timer eller mere!

Alt det, jeg dyrker, ender i vores køkken, hvor der koges, syltes, henkoges, fermenteres, tørres mm., så vores husholdning er så selvforsynende som muligt. Dels er det vigtigt for mig at vide, hvad vi putter i munden, dels er jeg optaget af, hvordan de gamle sorter igen kan finde anvendelse i en moderne husholdning. Det gælder fx tørrede ærter og bønner.

I køkkenet har jeg opholdt mig, siden jeg var barn, hvor jeg har kigget min mormor og min mor over skuldrene. Som voksen har jeg arbejdet i forskellige køkkener, og madglæden er et vigtigt omdrejningspunkt, også når vi mødes i familien. Det er altid godt at samles omkring et måltid mad, både med nogle, man kender og nogle, som man lige har mødt!

Jeg er nysgerrig af natur og optaget af naturen, hvilket afspejles i mine fritidsinteresser, som spænder fra alt fra plantefarvning af garn med planter indsamlet på mine gåture til læsning af faglitteratur om havebrug.

Min viden og nysgerrighed deler jeg gerne med andre, også dig, uanset, om det handler om mad, have eller noget helt andet. Og det uanset, om du er begynder inden for området eller lige så nørdet eller erfaren som mig!