Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Mensendieck kvinde står ved skelet

Træning af kropsbevidsthed - kvinder

Undervisningen tager udgangspunkt i Mensendieck-træning.

Hvad skal man lave på dit kursus? 
Bevægelseslære og stabilitetstræning – en anderledes form for styrketræning. Træner musklerne omkring dit skelet. God fokus på mave og rygmuskler, hos Gunhild vil du blive rettet så du ikke er i tvivl om hvordan du laver de enkelte øvelser, med hvilke muskler og hvorfor.

Hvordan er rammerne?
Hos Gunhild, kan du komme som du er, ligegyldig størrelse og styrke. Det fællesskab der opstår på holdet, vil give dig god mulighed for, med mildhed og accept til dig selv, at vi sammen sikre et godt læringsmiljø.
Der er plads til maksimalt 8 kursister på holdene.

Hvorfor skal man komme til dit kursus?
Kurserne er for dig der ikke har motioneret eller trænet før, dig der får gentagne småskader eller dig der træner elitesport med focus på enkelte og store muskelgrupper.

Hvad får man ud af det?
Du kan forvente at få en velfungerende krop og en god holdning. Den viden du får på kurset, vil du tage med ud i livet og dermed forbedre dine daglige bevægelser, med kvalitet og nærvær at styrke din krop frem for at slide led og sener.

Hvad siger dine kursister?
”Det at vide hvilken muskel der præcist løfter benet fremad fra hoften og dermed fører benet lige frem, har gjort at jeg mange gangehver dag, tænker over hvordan jeg udfører bevægelsen. Det har medført at jeg ikke længere får ondt når jeg går tur.”
”Gunhilds stemmeføring og entusiasme er behagelig, og smittende, så det er ligefrem behageligt at blive rettet. Det gør at jeg tager rettelsen med hjem, så jeg får øvet mig, med venlighed til mig selv, i stedet for at ærgre mig over at jeg igen gjorde det forkert.”
”Jeg troede at det for altid ville gøre ondt i kroppen, om foråret, når haven kræver min opmærksomhed, men Gunhild har lært mig at jeg kan vedligeholde ”havemusklerne” og bevægeligheden hele året, så det er slut med af frygte muskel og led smerter.”
”selv om vi er 8 på holdet, er det helt fint at vi hver især bliver rettet, så får jeg lidt tid til at gentage øvelsen og lave lidt noter og tændstikmænd, så jeg støtter min hukommelse.”

Hvad får deltagerne konkret med sig hjem ved deltagelse på dit hold?
Du vil efter dette kursus være blevet klogere på din måde at bevæge dig på. Have lært hvordan du får det bedste ud af din krop. Få indsigt i at træning, som er et meget begrænset tidsrum, ikke altid er løsningen og heller ikke problemet, men det er de daglige bevægelser der danner vores muskelkorset. De bevidste rettelser du laver i hverdagsbevægelser, vil kunne træne dine muskler og samtidig passe på dine led og sener.

Medbring
Træningstøj, trænings underlag, Håndklæder og evt. pude.
Notesbog og skrivegrej.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 23.09.2024 08:15-09:15 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
2 Mandag 30.09.2024 08:15-09:15 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
3 Mandag 07.10.2024 08:15-09:15 Klinikhuset Cygnus Gunhild Nymark Echternach
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Gunhild Nymark Echternach

Gunhild Nymark Echternach

Jeg lærte selv Mensendieck at kende, da jeg som 17-årig fik konstateret 2,5 cm forskel på min benlængde. Ortopæden mente, at 2 cm forhøjning under venstre sko ville gøre tricket. Dette på trods af at jeg havde mange smerter i lænden.

Jeg mødte så Mensendiecklærer Nina Skovbo, som lige var tilflyttet min landsby. I samarbejde med en dygtig kiropraktor hjalp hun mig med øvelser, der skulle løsne leddet mellem mit korsben og hoften (SI-leddet) og rette min hårdt prøvede ryg og nakke op. De fik lært mig at gå og pludselig var mit korte venstreben vokset med næsten 2 centimeter.

Jeg har fokus på alt det gode, du kan gøre for din krop, og ikke på dine skavanker. Hos mig ser vi på ergonomi og de daglige bevægelser.

Glæden og udfordringen er lige stor for mig, om du er aktiv løber, der søger holdningskoordinering og smidighed og gennem Mensendieck-træning får større udholdenhed, eller om du er skovarbejder med store fysiske udfordringer, som forhindrer dig i at leve det liv, du ønsker.