Skip to content

Administrationen holder ferielukket. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Meditation og mindfulness kvinder sidder i meditationsstilling

Meditation og Mindfulness

Meditation er såvel selve praksissen at observere dig selv, dine tanker og dine følelser som en indre tilstand af fred. I meditation møder du dig selv dér, hvor du er lige nu og her.

Det er videnskabeligt bevist, at meditation hver dag har en positiv indflydelse på vores liv på mange områder. Du lærer at lytte til dig selv og være i og acceptere dét, der er, uden at vurdere eller bedømme dig selv. På den måde skaber du en dybere kontakt til dig selv og bliver bedre til at leve livet i nuet og være mere nærværende over for dig selv og dine omgivelser. 

Mindfulness er en måde at leve sit liv på - at være nærværende, åben og opmærksom på dét, der sker i dit liv lige nu og her. Mindfulness er blevet meget populært i Vesten via den amerikanske professor Jon Kabat-Zinn, som står bag MBSR-metoden (Mindfulness Baseret Stress Reduktion), der er videnskabeligt dokumenteret og bl.a. brugt på hospitaler og skoler.

I undervisningen vil der være plads til et kort oplæg om et særligt emne inden for meditation eller mindfulness. Det kan være om meditation- eller mindfulnessbegrebet, selvomsorg, taknemmelighed, forskellige former for meditation, lydmeditation, åndedrætsmeditation mv.
Derefter fortsætter vi med lidt bevægelse - nemme yogastillinger og stræk gør kroppen klar til selve meditationen, så kroppen er i stand til at være i den meditative stilling - og dit sind, der tit er fyldt med myriader af tanker og billeder, bliver også roligere, så du er klar til den meditative tilstand. Der vil være øvelser med åndedrættet og en guidet mindfulnessmeditation eller en kropsscanning, hvor du bliver guidet gennem hele kroppen. På den måde vil du opleve meditation på forskellige måder (liggende eller siddende). Der er mange veje til at opnå en meditativ tilstand, hvor der er ro, harmoni og balance. 

Kom i løst og behageligt tøj, der sikrer fri bevægelse og frie luftveje.

Medbring: Yogamåtte, en pude og et tæppe. Du kan også låne udstyr i lokalet på Kasernen. 


Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 05.09.2024 16:45-18:00 FOF, Kasernen, Sønderborg Dorthe Kruse Bille
2 Torsdag 12.09.2024 16:45-18:00 FOF, Kasernen, Sønderborg Dorthe Kruse Bille
3 Torsdag 19.09.2024 16:45-18:00 FOF, Kasernen, Sønderborg Dorthe Kruse Bille
Se alle Se færre
FOF Sønderjylland Dorthe Kruse Masclet
Underviser

Dorthe Kruse Bille

Jeg har dyrket yoga siden 2007 og er certificeret og uddannet yogalærer fra Collège National de Yoga, en fransk yogaskole, hvor jeg har fulgt et 4-årigt forløb svarende til 640 timer. 
Da jeg fik mit diplom i 2012, dannede jeg mit eget firma ”Yogadan” samme år og har undervist i Hatha Yoga, Meditation og Yoga Nidra i en forstad til Paris frem til 2018, hvor jeg vendte tilbage til Danmark. 
Jeg er en stille, rolig og hensynsfuld underviser, og der er masser af plads til stilhed, ro og fordybelse i alle mine yogatimer. 

Udover min store interesse for yoga er jeg også meget begejstret for sang. 

Jeg er en ivrig amatørsanger og har sunget i flere kor. I nogle år har jeg haft dét privilegium at kunne tage private sangtimer og en del kurser med en professionel operasanger og en meget alsidig sanglærer, der på fantastisk vis kunne forene sangteknik, stemmetræning, klassisk sang og mantrasang med yoga og meditation.