Hjemmelavet mad er bedst, men det kan desværre ikke holde sig så længe – medmindre man henkoger.
Trykhenkogning (Presure Canning) og henkogning er to virkelig effektive metoder til konservering af mad. Henkogning kan gøres i en almindelig ovn, mens trykhenkogning (Presure Canning), kendt fra USA, kræver en særlig gryde, men også kan holde sig i flere år.
På kurset lærer du alt om både trykhenkogning og henkogning – og får mulighed for, at prøve begge metoder af – og får selvfølgelig dit henkogte med med hjem. Alle råvarer er økologiske.
Værd at vide
Materialeudgifter: 200 kr. (inklusiv økologiske råvarer og to Weck henkogningsglas). Afregnes med underviseren ved kursusstart.
Vi gør venligst opmærksom på, at afbud til kurset skal meldes senest et døgn før kursusstart.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Tirsdag 25.03.2025 | 18:00-21:00 | FOF Kursuscenter | Per Kring |
Jeg er naturvidenskabelig lærer, og sammen med min hustru har jeg en stor have, hvor vi er selvforsynende med æg, frugt og grønt. Vi dyrker vores jord efter regenerative principper, hvor fokus er på at opbygge den sunde og frugtbare jord i et samspil med naturen. Vores have er en klimavenlig have.
Haven forsyner os med gode sunde fødevarer og vi sørger samtidig for mad og levesteder til dyr og insekter. Den store grad af biodiversitet gør, at haven summer af liv.