Skip to content

Aktuelle kurser til dig, der vil udvikle din aftenskole

Lige nu kan du tilmelde dig en række aktuelle kurser hos Landsforeningen Fritid & Samfund, som er målrettet kultur- og fritidsområdet. Se her hvordan du kan tilmelde dig!

Kursister lytter

Lige nu kan du tilmelde dig en række aktuelle kurser hos Landsforeningen Fritid & Samfund, som er målrettet kultur- og fritidsområdet. Du kan derfor se frem til at lære nyt i selskab med både kommunale politikere og medarbejdere samt aftenskoleledere og medarbejdere.

Deltag fx på kurset ”Skab udvikling med fleksible tilrettelæggelsesformer og debatskabende aktiviteter”.

Her bliver du klogere på, hvad de fleksible tilrettelæggelsesformer giver mulighed for. Og hvordan I kommer i gang. Du får bl.a. indsigt kommunernes krav til denne type aktiviteter og hvor du kan søge om penge. 

”Kom godt rundt om administrationen af aftenskolerne” er titlen på et andet af efterårets kurser. 

Det er her, du får en grundlæggende indføring i folkeoplysningslovens regler om aftenskoler. Og du får indsigt i, hvordan du administrerer bedst muligt indenfor de givne rammer. 

Fx hvornår en deltager er handicappet i forhold til undervisning, mulighed for tilskud til de forskellige typer af lokaler, andre tilskud og den mellemkommunale udligning.

Tid og sted

Kurserne finder sted flere steder i landet. Du får overblik lige her  fritid-samfund.dk/kurser/. Bemærk, at der er tilmeldingsfrist på de enkelte kurser. 

Om Fritid & Samfund

Fritid & Samfund blev stiftet i 1975, og er uafhængig af partipolitik og særinteresser.

Foreningen arbejder for at styrke folkeoplysningen og det frivillige foreningsarbejde i Danmark. Målsætningen er at styrke det aktive medborgerskab og at forbedre den lokale fritids- og kulturpolitik i landets kommuner.

Foreningen har tre medlemskategorier: 

  1. Kommunalt medlemskab 
  2. Forenings-/initiativtagermedlemskab
  3. Personligt medlemskab. 

FOF’s landsformand Henning Kjærgaard er fra i år valgt ind i bestyrelsen. 

Sådan ser organisationen ud fritid-samfund.dk/organisationen/.