Skip to content

FVU-digital trækker fulde huse i FOF Vest

Der er både travlhed og tilfredshed at spore i stemmen hos forstander Henrik Vej Kastrupsen, når han fortæller om FOF Vests nye FVU-tiltag.

FVU-digital trækker fulde huse i FOF Vest

Tiltaget hedder FVU-digital og gennemføres som et 12-ugers forløb i samarbejde med Esbjerg Kommune og Ældre Sagen.

“Vi kørte et testhold i foråret, men ruller nu helt ud med godt 300 deltagere, fordelt på ca. 30 hold og 3 forskellige destinationer. Så der er nok at se til”, fortæller Henrik Vej Kastrupsen.

Behov for digitale færdigheder blandt de ældre medborgere

FOF Vest har allerede mange års erfaring med FVU. Så da Henrik opfangede et signal fra kommunen om, at man her gerne ville styrke de ældre borgeres digitale færdigheder, koblede han hurtigt de to ting sammen.

“I 2020 blev FVU-bekendtgørelsen udvidet med FVU-digital, og det giver god mening i et gennemdigitaliseret land som Danmark. Vi har så valgt at fokusere på de ældre borgere og deres behov for at kunne håndtere mobil, tablet og computer i hverdagen. Det har de brug for i forhold til offentlige instanser, men i høj grad også over for familie og venner", uddyber Henrik Vej Kastrupsen.

Her var der en øjenåbner 

Selv om ‘ældre’ er en målgruppe, FOF Vest kender fra andre aktiviteter, har der været et par øjenåbnere.

“Noget af det, vi tog med os fra vores testhold i foråret, var, at vi skal være meget klare i vores ordvalg, både i undervisningen og markedsføringen. Det må ikke blive for teknisk. Samtidig har vi gjort en ekstra indsats for at gøre tilmeldingsprocessen så enkel som mulig. Og det har givet god respons." 

Tilrettelægger undervisningen efter niveau og produkt

FOF Vest er selvfølgelig ikke den eneste aftenskole, der tilbyder kurser i digitale færdigheder. Men Henrik Vej Kastrupsen har valgt en lidt anden tilgang end konkurrenterne: 

“Hvor flere andre kursusudbydere sender folk ind på ét samlet hold, er vores undervisning niveauopdelt og ikke mindst opdelt på de tre produkter; iPhone/iPad, Android-telefoner og computer. Det betyder, at undervisningen er tilrettelagt efter, om du er nybegynder eller let øvet. Forinden bruger vi tid på at afdække den enkelte deltagers niveau - og med produktopdelingen sikrer vi en mere professionel og overskuelig undervisning for alle parter”. 

Deltagerne kan altså starte helt fra scratch og komme tilbage for at fortsætte på trin 2 og senere trin 3.

“Det er både godt for deltagernes læring og for vores langvarige relation med dem”, understreger Henrik Vej Kastrupsen. 

Se kurserne på FVU-digitalt hos FOF Vest her

 Forstander Henrik Vej Kastrupsen hos FOF-Vest