Skip to content

Administrationen holder ferielukket fra fredag d. 28. juni. Telefonen åbner igen onsdag d. 7. august kl. 10. Du kan tilmelde dig direkte her via hjemmesiden, men er også velkommen til at sende os en mail på sonderjylland@fof.dk. Den vil bliver besvaret hurtigst muligt, når vi er tilbage efter ferien. GOD SOMMER.

Tilmeld nyhedsbrev
FOF Sønderjylland Kulturhuset Bispen skråfoto over bygninger i by

Fredagshøjskolen Haderslev - eftermiddag

Her kan du i et hyggeligt fællesskab få tilfredsstillet både nysgerrighed og videbegær med inspirerende foredrag og fortællinger. Tryk på det enkelte foredrag for en nærmere beskrivelse.

Vi starter med en sang fra Højskolesangbogen. Undervejs i foredraget er der indlagt en pause.
Du kan tilmelde dig efteråret/forårets seks foredrag og en udflugt samlet eller foredragene (om eftermiddagen) enkeltvis, som det passer dig bedst. Husk, at tilmelding er nødvendig.

Fredagshøjskolen arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Foredragene afholdes på Haderslev Bibliotek, Månen, fredage kl. 10.00-12.00 og igen kl. 13.00-15.00. 

Program efterår 2024

Fredag d. 20. september 
Et halvt år i Gestapos klør
Et halvt år i Gestapos kløer er fortællingen om modstandsmanden Gert Blædels oplevelser under krigen.
Det er en gribende personbåret fortælling om at træffe valg; både de rigtige og et meget skæbnesvangert og forkert valg, der kom til at koste et halvt år i tysk fangenskab under Anden Verdenskrig.

Fredag d. 11. oktober
Matador
Hvem kender ikke Mads Skjern, Røde, Maude, bankdirektør Varnæs, og hvem vil ikke gerne have en Laura i sit køkken?
Vi får et kig bag kulisserne – både dem vi kender fra tv-skærmen, men også dem, der for mange år siden ikke var helt så vild med serien.

Fredag d. 25. oktober
Titanic
Kom og hør den virkelige historie bag nogle af myterne om Titanic. Foredraget vil bl.a. omhandle mange af de personlige skæbner, datidens emigration til ”den nye verden”, den uskrevne regel om kvinder og børn først i redningsbådene, omverdenens reaktioner på katastrofen, fundet af vraget i 1985, danske relationer til katastrofen og Titanics rolle og betydning som myte og fortælling i dag.

Fredag d. 8. november
1848-revolutionerne i Europa
Efter den store Franske Revolution i 1789 med de efterfølgende Napoleonskrige, fik man en meget konservativ periode fra 1814/15 til 1848, som derfor også kaldes for Restaurations Perioden. 1848 blev således en parentes mellem 1815 og 1.Verdenskrig i 1914-1918, undtagen i Danmark.

Fredag d. 22. november
Franciska Clausen
Som optakt til udflugten til Aabenraa eller hvis du bare interesserer dig for Franciska Clausen, kan du komme med til foredrag med kunsthistorikeren og forfatteren Iben Johansen. Hun har skrevet og lavet udstilling om Franciska Clausen, og hun vil introducere jer for kunstnerens spændende personlige historie og banebrydende kunsthistoriske vigtighed.

Fredag d. 29. november
UDFLUGT til Aabenraa
Besøg på Brundlund Slot, guidet byvandring, besøg i Julehjertebyen og kunstjulemarked i galleri Kunst Elsker Aabenraa.

Fredag d. 13. december
X-CCCP - Identitetskriser på Østfronten
Tag med på en spændende, humoristisk og levende illustreret rejse fra vores egen østeuropæiske baghave via Stalins barndomshjem i Georgien til de vanskeligt tilgængelige og barske grænseområder mod Afghanistan og Kina, hvor vi dykker ned i historien og trækker tråde til tiden før 1. Verdenskrig for at forstå nutidens spraglede verdenskort.

 

 


Information

  • Dato 20.09.2024-13.12.2024
  • Adresse Bispen, Haderslev
    Bispebroen 3
    6100 Haderslev
  • Lokale Månen
  • Bemærkninger Ved foredrag er tilmeldingen bindende med det samme, og billetprisen kan ikke refunderes. Ved betaling modtager du en kvittering, der gælder som din billet.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Fredag 20.09.2024 13:00-15:00 Bispen, Haderslev FOF foredragsholder
2 Fredag 11.10.2024 13:00-15:00 Bispen, Haderslev Flemming Rishøj
3 Fredag 25.10.2024 13:00-15:00 Bispen, Haderslev Anders Henriksen
Se alle Se færre

FOF foredragsholder