Skip to content

Webinar: Bæredygtighed i aftenskoleundervisning - hvordan griber vi det an?

Webinar: Bæredygtighed i aftenskoleundervisning - hvordan griber vi det an?

Aftenskoleundervisningens tilbud og indhold har igennem hele aftenskolernes levetid afspejlet samfundsudviklingen. Derfor er der i dag en stor optagethed af, hvordan bæredygtig udvikling kan integreres i aftenskolernes undervisning. For nogen undervisere ligger det lige til højrebenet at integrere bæredygtig udvikling i deres aktiviteter, mens det for andre er en svær nød at knække. 

Indhold
Du vil blive præsenteret for relevante nedslag i det pædagogiske forskningsfelt ’Uddannelse for bæredygtig udvikling’. Vi vil komme ind på, hvordan man i sin undervisning kan adressere bæredygtighed: fra ’Grøn omstilling’, hvor løsningerne er tæt relateret til den teknologiske udvikling, til ’Livsvenlig uddannelse’, som er en filosofisk tilgang, der er optaget af, hvordan menneskets liv på jorden skal ske i et anderledes samspil. Altså Mellemmenneskeligt og mellem natur og mennesker.
Hvordan kan disse forskellige tilgange så konkret tænkes ind i undervisningen i aftenskolens forskellige faglige områder?
Måske er de allerede til stede og skal blot have en anderledes opmærksomhed. Måske skal der tilføjes indholdsmæssige elementer. Og måske kan noget med fordel gøres helt anderledes i undervisningen.

Webinaret tilrettelægges, så der vil være en vekslen mellem vidensinput og dialog, hvor du som underviser får mulighed for at sparre og ideudvikle med andre kolleger i forhold til spørgsmålet om integration af bæredygtig udvikling i aftenskoleundervisningen.


Målgruppe
På dette webinar er du velkommen, uanset hvilket fag du underviser i hos ét af de fem aftenskoleforbund: Fora, FOF, LOF, DOF eller AOF.

Tid og sted
Webinaret afholdes onsdag d. 9. okt. kl. 10:00 - 11:30 online.
Efter tilmelding vil du senest 3 dage før webinaret modtage et link til deltagelse.

Underviser
Birgitte Helbæk Marcussen er lektor på VIA University College og arbejder med pædagogisk kompetenceudvikling af undervisere. Hun har gennem mange år har været optaget af, hvordan uddannelsesfeltet kan løfte opgaven med at få bæredygtighed og bæredygtig udvikling til at blive en væsentlig og naturlig del af uddannelsers fag og indhold. Uden at fokus fjernes fra de forskellige uddannelsers faglige fokus.
Birgitte er uddannet håndarbejdslærer og har arbejdet som sådan i mange år i forskellige sammenhænge, bl.a. som aftenskoleunderviser. Derudover er hun kandidat i didaktik, materiel kultur og har her specialiseret sig i kulturelle læreprocesser i krydsfeltet mellem produktion, forbrug og bæredygtighed.

Tilmelding
Det er gratis for aftenskoleundervisere at deltage i webinaret.
Du tilmelder dig webinaret via dette link

Vi gør opmærksom på, at du efter tilmelding ved udeblivelse uden afbud, vil blive pålagt et udeblivelsesgebyr på 50 kr.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Nina Bak på FOF's Landssekretariat på mail: nb@fof.dk.