Skip to content
Bevægelse i vand med FOF Sydjylland

Bevægelse i varmt vand

For dig, der ikke kan deltage på et alment hold

Bevægelse i varmt vand foregår i varmtvands bassin, hvor øvelserne er særligt tilrettelagt til den enkelte deltagers handicap, så som funktionsnedsættelse og mobilitetsproblemer.

Gennem øvelser med vand som modstand, arbejder vi med muskler og led på en blid og rolig måde, så bevægeligheden i kroppen bliver vedligeholdt.

Velegnet for deltagere med funktionsproblemer i bevægeapparatet pga. bl.a. gigt, udskiftede led, ryglidelser, diskusprolaps, piskesmæld eller lignende handicaps.

Kom og oplev bevægelsesglæden og vedligehold bevægeligheden i kroppen.

Der er ikke tale om svømmeundervisning – udelukkende om undervisning i bevægelse i vand.

Dette hold er for dig, der ikke kan deltage på et almindeligt hold med samme indhold på grund af særlige udfordringer af fysisk eller psykisk art. Der skal udfyldes en tro og loveerklæring fra underviseren på første mødegang du deltager.

Forudsætning for deltagelse på et handicaphold

Deltagelse forudsætter deltagerens underskrift på en tro og loveerklæring fra underviseren på første mødegang – og at underviseren vurderer at deltageren opfylder kommunens forudsætninger for deltagelse på et særligt tilrettelagt hold. Ellers skal deltageren afvises fra deltagelse. Underviseren vurderer, om en kursist bør flyttes fra et handicaphold til et alment hold – eller omvendt.

For at kunne betragtes som handicappet i forhold til undervisningen skal der være et konkret handicap i forhold til det konkrete undervisningsforløb. Det er f.eks. ikke et handicap at være overvægtig, ældre eller gravid – eller at mødekalenderen for et handicaphold er mere belejlig end mødekalenderen for et alment hold. 

Har du spørgsmål?

Kontakt FOF Sydjyllands kontor for en dialog om, hvorvidt deltageren er handicappet i forhold til undervisningen i det konkrete emne. I forbindelse med deltagerens underskrift på en tro og loveerklæring ved underviseren på første mødegang, kan underviseren forklare og svare på spørgsmål – men det anbefales at være afklaret i forbindelse med tilmeldingen til holdet. Send en mail eller ring til FOF Sydjylland.


Dette hold er for dig, der ikke kan deltage på et almindeligt hold. Der skal derfor udfyldes en handicap erklæring ved underviseren på første mødegang du deltager. Manglende underskrift på en handicap erklæring fra underviseren medfører at deltagelse på holdet skal afvises.

... i så fald henvises til vores øvrige hold.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 29.08.2023 09:45-10:30 Slotssøbadet Gitte Lustrup
2 Tirsdag 05.09.2023 09:45-10:30 Slotssøbadet Gitte Lustrup
3 Tirsdag 12.09.2023 09:45-10:30 Slotssøbadet Gitte Lustrup
Se alle Se færre
Gitte Lustrup
Underviser

Gitte Lustrup

Jeg møder altid mine elever, hvor de er, og det er vigtigt for mig, at mine elever er trygge, og lærer det de gerne vil. Det ligger mig naturligt, da jeg har undervist siden jeg var 16 år, og jeg har hele tiden fingeren på pulsen, for at holde mig opdateret, og kan tilføje mere til min undervisning.

Velmødt på et af mine bevægelseshold, babyhold eller kreative hold.


Bevægelseshold

Som 3-årig sendte mine forældre mig til dans - og jeg har danset siden…

At bevæge sig er en del af vores liv, og at bevæge sig rigtigt og sundt gør livet lettere, sjovere og gladere.

Som 16-årig startede jeg med at undervise i motions- og jazz-gymnastik.

Senere kom Jitterbug med, forældre/barn, aerobic (Jane Fonda´way), step, high/low, bodytoning, efterfødsels gymnastik, bækkenbunds træning, træning med stor og lille bold, Vild med dans, zumba, baby gymnastik, Energitræning for gigt og kræftramte, Qigong, bevægelse i vand, gymnastik i vand, babybevægelse i vand og åndedrætstræning.

De sidste 16+ år har jeg været en del af FOFs bevægelseshold og bruger gerne de gamle metoder til træning og opbygning af vores krop.

Gennem 46 år som underviser er der også kommet nyt til, og det integreres selvfølgelig i min undervisning.

Jeg sætter en stor ære i at fange deltageren uanset alder og køn på det niveau de er, så undervisningen passer lige til den enkelte.



Babyhold

Jeg underviser alle aldre og i mange forskellige ting. Men primært elsker jeg at arbejde med mennesker, og især babyer, børn og ældre. Jeg har undervist siden jeg var 16 år, været dagplejer i 12 år, og er bl.a. uddannet lærer. Jeg er mor til tre, og det glæder mig, at mange af mine elever kommer tilbage, når de f.eks. er blevet forældre igen, eller hvis den ældste vil begynde til børnekunst. Det beviser for mig, at de kan lide at være der og har en tiltro til mig som underviser og til min erfaring. Man kan altid stille spørgsmål, og vi tager det i det tempo, der er behov for.

Jeg prøver at gøre min undervisning til en god oplevelse med plads til sjov og leg, god stemning og at man får skabt den tryghed der skal til, for at alle lærer noget, og at babyerne får udviklet deres motorik. Jeg er bl.a. også med i vandet til "babybevægelse i vand", så der er bedre kontakt og jeg kan lave direkte undervisning.



Kreative hold

Ofte starter jeg med at introducere en teknik, stilart eller kunstner, og så får mine elever mulighed for at give deres eget bud på, hvad de vil gøre med det, imens jeg er der for at hjælpe dem på vej. Men det er mest dem, der er med til at bestemme indholdet og de emner der tages op. Det er ofte en blanding af, at vi laver noget sammen, imens der er gang i individuelle projekter ved siden af.

Jeg er uddannet lærer med speciale i håndarbejde, formning og idræt, og er uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i beklædning. Jeg har haft min egen forretning, Fantasy, hvor jeg solgte specialsyet skindtøj, garn, smykker og tilbehør… og i dag har jeg mit eget galleri, samtidig med at jeg underviser i en masse forskelligt hos FOF. Jeg har bl.a. en børnekunstskole, der kører en uge ad gangen, hvor vi hygger os og har det sjovt, imens vi er kreative på en masse forskellige måder.