Kom på glutenfrit bagekursus med Anelise Severinsen, som mange vil kende fra Den Store Bagedyst. Hun vil give dig sine bedste tricks til glutenfri bagning og lære dig ca. 4 opskrifter...
Der vil være både lyst brød og mørkt brød til hverdagsbrug og så et par kager eller andet til mere festlige lejligheder. Den konkrete sammensætning af opskrifter vil variere fra gang til gang. Der vil også være tid til at smage på det bagte og udveksle erfaringer og gode råd med hinanden.
Bage-interesserede i alle aldre (dog over 10 år), både mere og mindre øvede er velkomne.
Bagekurset forgår i samarbejde med Dansk Cøliaki Forening - hvor du kan læse mere og lave en test om du evt. ikke tåler gluten.
Cøliaki (eller glutenintolerance) er en kronisk, autoimmun sygdom i tyndtarmen, hvor glutenproteiner udløser en inflammation i tyndtarmens indvendige slimhinde. Når en person med cøliaki spiser noget, der indeholder gluten, opstår en betændelseslignende reaktion, der ødelægger de små fimrehår i tyndtarmens overflade, og tarmens evne til at optage vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer fra maden bliver nedsat.
Ubehandlet cøliaki kan medføre symptomer, der forringer livskvaliteten. Senfølger af ubehandlet cøliaki er blandt andet mangeltilstande som anæmi, knogleskørhed, fertilitetsproblemer og let øget risiko for kræft (især lymfom).
Det kan ramme både børn og voksne og kan bryde ud i alle aldre, og det anslås at ca. 1 % af den danske befolkning lider af cøliaki.