Skip to content
Mette Grith Stage, Jakob Buch-Jepsen og Hans Petter Hougen i sort/hvid foran en retssal

Retten har talt - hvad sker der egentlig i retssalen?

I dette retssalsspil lader vi de professionelle aktører gøre, som de ville, hvis de sad i en rigtig retssal, mens publikum kommer helt tæt på og også selv er med til at vurdere, hvad den rette straf vil være.

Vi har sammensat det helt rette hold af eksperter til retssalsspillet med en der spiller den tiltalt - en rigtig forsvarer, Mette Grith Stage - tidligere anklager, Jakob Buch-Jepsen (der var anklager i ubåd sagen) - professor i retsmedicin, Hans Petter Hougen, som fagvidne i retssagen. Undervejs vil Hougen demonstrere, hvordan evt. skudhuller/knivstik analyseres, og vil blive udspurgt af både forsvarer og anklager - en rigtig dommer, der skal afsige dommen samt en domsmand, der guider os gennem forløbet.

Når sagen er slut og inden dommeren skal træffe en afgørelse, bruges tiden til at inddrage publikum i en afstemning om sagens udfald, inden dommeren kommer tilbage og afsiger dom. Herefter holdes der spørgetid for publikum, som kan stille spørgsmål til alle medvirkende.

Du kan se frem til en spændende og horisontudvidende aften.

Information

  • Dato 05.02.2025-05.02.2025
  • Adresse Kolding Teater - Comwell
    Skovbrynet 1
    6000 Kolding
  • Bemærkninger Ekstra mulighed: I forbindelse med dette arrangement tilbyder Comwell, at der kan tilkøbes en hovedret kl. 17.45 før foredraget. Pris: Hovedret før arrangementet kr. 190. Bestilling af hovedretten foregår, som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en spisekupon, som afleveres i restauranten. Uden spisekupon kan der ikke spises – så tilkøb hovedretten, når du køber din billet til arrangementet. OBS: Der er ikke pause i løbet af arrangementet, men det er muligt at købe drikkelse inden dørerne lukkes.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 05.02.2025 19:00-21:15 Kolding Teater - Comwell Mette Grith Stage
Forsvarsadvokat, Mette Grith Stage
Foredragsholder

Mette Grith Stage

Mette Grith Stage er en af landets mest efterspurgte forsvarsadvokater og optræder ofte i medierne. Hun kender retssystemet indefra, da hun tidligere har været ansat i Justitsministeriet og i anklagemyndigheden. I dag er hun indehaver af Stage Advokatfirma, som har landets største afdeling for straffesager og over 30 ansatte. Mette Grith Stage møder dagligt i retterne rundt omkring i hele landet, hun færdes hjemmevant i landets fængsler og arresthuse, hvor hun kommer helt tæt på samfundets skyggesider.

Jakob Buch-Jepsen

TIDLIGERE ANKLAGER
Jakob Buch-Jepsen - tidligere anklager i ubåd sagen

Hans Petter Hougen

FAGVIDNE (RETSMEDICIN)

Hans Petter Hougen - professor i retsmedicin