Skip to content
Forfatter, historiker og journalist, Tom Buk-Swienty, med historisk fotografi af Rigsdagsbranden i Berlin (den 27. februar 1933)

Tom Buk-Swienty - bogen “Berlin brænder”

Tom Buk-Swientys bog: “Berlin brænder” er skrevet på baggrund af øjenvidne-beretninger af Paul E. Stemann fra Berlingske Tidende og Arild Hvidtfeldt fra Socialdemokraten.

De to journalister havde været udstationeret i Hitler-Tysklands hovedstad de sidste år af 2. Verdenskrig og oplevede på allernærmeste hold de allieredes rædselsvækkende bombetogter, russernes indtog og Berlins endegyldige fald. De skrev udførligt om det, de så, og deres øjenvidneskildringer hører til de mest mangefacetterede og fascinerende beretninger, der findes om krigsårene i den tyske hovedstad. Dele af materialet bag bogen har aldrig tidligere været benyttet af danske historikere.

Stemanns upublicerede erindringer har ligget i arkiverne på Imperial War Museum i London, Hvidtfeldts materiale har befundet sig i et privatarkiv.

I indholdet i bogen indgår også en ung dansk diplomat, Frederik Holck Coldings private breve, som hidtil har været klausulerede.

Information

  • Dato 21.11.2024-21.11.2024
  • Adresse Harmonien
    Gåskærgade 19 A
    6100 Haderslev
  • Lokale Salen
  • Bemærkninger Ekstra mulighed: I forbindelse med dette foredrag tilbyder Harmonien, at der kan tilkøbes en 2-rettes menu kl. 17.30 før foredraget og kaffe/te til pausen. Pris: 2-retters menu før foredraget: Forret: Røget laks m/ dressing, serveret med hjemmebagt brød Hovedret: Oksefilet m/ garniture, dagens kartoffel samt sauce bearnaise til kr. 265. 2-rettes menu før foredraget samt kaffe eller te i pausen kr. 305. Kaffe eller te kr. 40 Bestilling af middagen foregår, som tillægsbestilling for hver billet du køber. Med billetten følger en spisekupon, som afleveres i restauranten. Uden spisekupon kan der ikke spises - så tilkøb 2-rettes menu og kaffe/te, når du køber din billet til foredraget.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 21.11.2024 19:00-21:00 Harmonien Tom Buk-Swienty
Foredragsholder

Tom Buk-Swienty

Tom Buk-Swienty er historiker og journalist, og i sine historiske bøger bruger han begge fag, når han i fortællende stil udfolder begivenhederne omkring krigen i 1864 og historien om Kaptajn Wilhelm Dinesen og hans børn.

Forfatterskabet har krig som et centralt tema, der udforskes på forskellig vis. I ”Slagtebænk Dybbøl” og ”Dommedag Als” undersøges krigen på flere niveauer - fra soldaterne i feltens synsvinkel til regeringens. I ”Ild og blod”, ”Til døden os skiller”, samt ”Tommy og Tanne” portrætteres Dinesen-slægten og krigens menneskelige konsekvenser med udgangspunkt i Kaptajn Wilhelm Dinesen, Thomas Dinesen og Karen Blixen.