Skip to content
Kunsthøjskole i FOF Sorø

Kunsthøjskole - Otte fantastiske kvindelige kunstnere

Udstillinger med kvindelige kunstnere er blevet et trækplaster verden over. Herhjemme har vi oplevet nævneværdige udstillinger med danske navne som Anna Syberg, Anne Marie Carl-Nielsen og Bertha Wegmann, mens vi er blevet præsenteret for fantastiske udenlandske kunstnere som Paula Modersohn-Becker, Suzanne Valadon og Berthe Morisot.

I denne foredragsrække vil du blive præsenteret for otte kvindelige kunstnere, som også fortjener at komme frem i rampelyset. Det drejer sig om Rachel Ruysch, der er en af de bedste blomstermalere gennem tiden, Rosa Bonheur, som blev kendt og værdsat for sine utroligt livagtige malerier og skulpturer af dyr, og Lee Miller, der blev verdensberømt for at lade sig fotografere i Hitlers badebar, men hvis egne fotografier også er fantastiske og nyskabende.

Og de fem resterende navne? Ja, det vil være en overraskelse! Én ting kan vi garantere: det vil alle være utroligt spændende kunstnere, selvstændige, stolte og bydende ind med stor, stor kunst.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 19.09.2024 15:00-16:45 Værkerne Tom Jørgensen
2 Torsdag 26.09.2024 15:00-16:45 Værkerne Tom Jørgensen
3 Torsdag 03.10.2024 15:00-16:45 Værkerne Tom Jørgensen
Se alle Se færre
Foredragsholder

Tom Jørgensen

Tom er uddannet bachelor i Kunsthistorie fra Københavns Universitet. Han har i mange år været redaktør af Kunstavisen og siden 2009 redaktør af 101 kunstnere-bøgerne. Tidligere har han også været kunstanmelder på Ekstra Bladet og indtil for ganske nyligt på Jyllands Posten.

Tom er en gennemrutineret foredragsholder med den kongstanke, at kunst skal være for alle, og at formidlingen skal være i øjenhøjde.

Hans største styrke som foredragsholder er hans engagement, evne til at formidle på en underholdende måde og villighed til at lave det nødvendige grundige researcharbejde.