Skip to content
Dyrk Yoga i FOF

Yin yoga

Yin yoga er en rolig meditativ yoga, hvor hver stilling typisk holdes 3-5 minutter. For det meste siddende eller liggende. Igennem de lange stræk arbejder vi os ned i bindevævet for at slippe affaldsstoffer, stress, blokeringer og spændinger på et dybere niveau, end vi ellers når i de mere dynamiske yogaformer. Stillingerne tilpasses din krop, og din krop bliver mere fleksibel og dit nervesystem afslappet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 22.01.2024 11:45-13:15 Sindal Bibliotek Nina Lewis
2 Mandag 29.01.2024 11:45-13:15 Sindal Bibliotek Nina Lewis
3 Mandag 05.02.2024 11:45-13:15 Sindal Bibliotek Nina Lewis
Se alle Se færre
Underviser

Nina Lewis

21.03.22

Underviser i flg. fag

Yoga og mindfulness

Faglig baggrund
Jeg er uddannet Ashtanga yogalærer fra ”Yoga Uddannelsen i Århus” ved Tanja Sofie. Uddannelsen varede et år og er på 200 RYT (Registered Yoga Teacher) timer. Har derudover et kursus i at undervise i Yin Yoga, også fra Århus.

Mindfulness Mentor uddannelsen har jeg fra Mindway i Randers.

Jeg er uddannet sygeplejerske med 25 års erfaring, hvor jeg de sidste mange år arbejde på Hospice afdelinger.

De knap 8 år har jeg udelukkende undervist i Yoga og Mindfulness, og dette på fuldtid. Dvs. at jeg har haft mellem 10 og 12 hold pr uge, hvilket giver rigtig mange timers erfaring, og har nydt hvert øjeblik!

Faglige holdninger m.v
Jeg underviser mest i Hatha Yoga, men har dog taget mere og mere Yin yoga med i timerne, da det er min erfaring, at kursisterne ELSKER det! Min store passion for Yoga ligger i, at det ”samler os” som mennesker – gør os ”hele”; samler vores kroppe, sind og sjæl.
Derfor underviser jeg i et roligt tempo, med god og tydelig instruks, og megen fokus på at ”mærke efter”, trække vejret og ”give slip”.

I min optik, er yoga ikke noget man er ”god til” eller ej. Man kan være mere eller mindre ØVET, uden præstation, uden konkurrence, men man arbejder ud fra hvor man ER,kærligt og venligt.

Jeg underviser hvert hold ud fra kursisternes erfaring med yoga. En time består typisk af få minutters grounding/meditation, opvarmning, ”asanas”/stillinger ( ind i mellem ”flow”) og afslutter altid med 15-20 minutters afspænding/mindful meditation. Vi kommer oftest igennem hele kroppen med styrkende øvelser og gode lange, rolige stræk. Jeg bruger stille musik i baggrunden, da jeg synes det styrker koblingen mellem krop, sind og sjæl.