Skip to content
Bælgfruger og bønner og linser

Rundt om bælgfrugterne

Rundt om bælgfrugterne

De officielle danske klimakostråd anbefaler at vi spiser 100 g bælgfrugter om dagen, men det kniber med inspirationen for de fleste danskere, der i gennemsnit spiser 2 g om dagen. Bælgfrugter har et højt indhold af protein, kostfibre, vitaminer og mineraler og har samtidig et lavt klimaaftryk. 

På dette hold skal vi rundt om bælgfrugterne på tre aftener, hvor hver aften er dedikeret til hhv. bønner, linser og ærter. Vi skal lave alverdens retter af bælgfrugter, såsom gryderetter, pastaretter, brød, dips, snacks, desserter og meget mere.

  • Bønner
    Kan du variere en hel buffet med kidney-, lima-, cannellini- og edamamebønner samt sorte og hvide bønner? Du får inspiration til hvordan hele måltider kan sammensættes, når vi laver forskellige retter som gryderetter, spreads og kager.
  • Linser
    Kender du til puy-, beluga-, grønne og røde linser? På dette kursus lærer du de forskellige linser at kende, når vi skal lave en hel buffet bestående af bl.a. grøntsagsfrikadeller, brød og desserter.
  • Ærter
    Mød den klassiske grønne frostært, gule og grønne flæk ærter, kikærter og Ingrid ærter, når vi samler en buffet af bl.a. supper, salater og snacks. Få viden og inspiration til at inddrage flere ærter i din mad.

Husk gerne forklæde, en bøtte eller to til evt. rester. Prisen er inkl. 100 kr. i råvarer.