FOF teamet holder påskeferie og er tilbage igen tirsdag den 22. april 🥚🐤
FOF teamet holder påskeferie og er tilbage igen tirsdag den 22. april 🥚🐤
Drømmer du om at mestre den autentiske italienske kogekunst - og samtidig tage hensyn til klimaet? Her dykker vi ned i Italiens skatkiste af smage og traditioner med fokus på efterårets råvarer og fyldt med velsmag.
Vi udforsker sæsonens overflødighedshorn af grønsager og frugter - fra broccoli og citrusfrugter til græskar, radicchio, svampe, savojkål, trøfler og nødder. Disse kombineres med fisk, pasta, ris, majs, bælgfrugter, oste og aromatiske krydderurter for at skabe autentiske italienske smagsoplevelser.
Hver gang tryller vi en lækker tre-retters middag frem, som afrundes med en liflig dessert - og der kræves ingen forkundskaber. Alle retter præsenteres med navn på både dansk og italiensk. Du får samtidig indsigt i, hvordan en traditionel italiensk menu er opbygget - fra antipasto til dolce - så du let kan navigere rundt på et italiensk menukort, når du er på ferie.
På dette kursus får du mere end bare opskrifter - du får en unik smagsoplevelse og indsigt i Italiens rige madtraditioner. Opdag specifikke ingredienser og teknikker og lær at tilberede lækre antipasti, pasta, gnocchi, suppe, fiskeretter og grøntsager, samt desserter, så du kan forkæle dig selv og andre med velsmagende og sund middelhavsmad. Vi giver dig redskaberne, og du får en dybere forståelse for italiensk madkultur krydret med Ingers anekdoter om livet i Støvlelandet gennem 28 år.
Tag med på denne kulinariske rundtur i det italienske madunivers og bring en stemning af Italien ind i dit eget køkken.
Vær opmærksom på vigtige informationer i bemærkningsfeltet på det enkelte hold.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Torsdag 09.10.2025 | 17:30-21:30 | Lyshøjskolen | Inger Harborg |
2 | Torsdag 23.10.2025 | 17:30-21:30 | Lyshøjskolen | Inger Harborg |
3 | Torsdag 06.11.2025 | 17:30-21:30 | Lyshøjskolen | Inger Harborg |
Jeg underviser hos FOF i italiensk og italiensk madlavning.
Jeg er uddannet korrespondent i engelsk og tysk, men min passion for det italienske sprog bragte mig i 1982 til Rom, for at lære italiensk helt fra bunden.
Det blev en lang rejse på næsten tre årtier, med bopæl i flere regioner. Jeg faldt totalt for Italien og italienerne, og beundrer deres evne til at nyde ”la dolce vita”, og at de stiller høje krav til kvalitet og smag i madlavningen. I 2023 deltog jeg i et 8 ugers kursus på kokkeskolen International Academy of Italian Cuisine i Lucca for at løfte min kokkekunst til et højere niveau og hente ny inspiration.
Når jeg underviser, kan jeg lide at dele ud af min skattekiste af kendskab til det italienske sprog, køkken og den italienske kultur - og at bringe kursisterne tættere på Italien.