For to år siden overtog Sigfred Stolberg Grøn og hans familie et lille landsted ved Bramming. Da de overtog stedet, var der en græsplæne og en hvedemark, der gennem årene var blevet sprøjtet så meget, at der ikke var skyggen af insekter, småfugle eller vilde blomster og urter. Det ønskede de at lave om på, og nu kan du høre historien om deres rejse.
Stolberggård er visionen om en families lyst til at passe på vores jord gennem en bæredygtig levestil. Det er jagten på et sted med fred og ro, hvor det føles rart at være, og hvor det er muligt at være selvforsynende. Sigfred tager imod og har naturligvis kaffe på kanden.
”Da vi overtog for ca. 2 år siden, var der en græsplæne og en hvedemark. Igennem årene var markerne blevet sprøjtet så meget, at der ikke var insekter, småfugle eller vilde blomster/urter tilbage. Vi gik derfor i gang med at lave kvashegn - både for at får ryddet op, men også for at give insekter og småfugle et sted at holde til. Vi begyndte at gøde jorden med gødning fra vores husdyr og positive mikroorganismer. Det er naturligvis en proces, der tager tid, men vi kan se fremskridt hver uge. Vi laver en masse ting og noget går godt, og andet skal laves om - men det er jo så også en del af det at ville alting selv.
Vi vil gerne passe på vores jord, og det gør vi ved at tilføre gode og positive mikroorganismer til jorden. Vi sprøjter naturligvis ikke, og det er vores ambition at ende et sted mellem et økologisk og et biodynamisk hobbylandbrug. Vi har anlagt en køkkenhave, hvor vi dyrker så meget af vores egne grønsager og krydderurter som muligt. Vi har har også anlagt en frugthave med gamle danske frugttræer samt et udvalg af bærbuske. Nu er det ikke sådan, at alt kun er til at spise. Vi vil også gerne have en prydhave, hvor det skal være farver og dufte, da det giver ro og fred inden i og dermed en masse positiv energi.
Vi har gentagne gange oplevet, at folk gerne vil høre om de ting, vi laver her på Stolberggård, og vi har nu besluttet os at fortælle om det. Vi glæder os derfor til at tage imod gæsterne fra FOF. Jeg vil fortælle om vores ideer, og forbedringer, om opstart af tingene og om, hvordan tingene tager form - også de ting, som gik galt. Jeg sætter fokus på det, vi er mest glade for, og slutteligt vil jeg fortælle om vores fremtidsplaner.
Vi har naturligvis kaffe på kanden”.