Skip to content
Korsang hos FOF-Vest

Rytmisk Kor Ribe

Elsker du at synge? Og har du lyst til at være en del af et musikalsk fællesskab?

I Rytmisk kor Ribe udfordres du som korsanger i et øvet kor, hvor sangglæden er stor, og den gode stemning er vigtig. Du vil lære basal stemmeteknik og forstå at bruge kroppen som dit instrument. Du vil få gåsehud, når du opdager, hvordan din egen stemme lyder i samklang med 40 andre medlemmers, og du vil højest sandsynlig få et godt grin, når korets opvarmning mest af alt lyder som hundrede katte, der bliver trukket i halen.

Rytmisk kor Ribe, er et øvet kor med omkring 40 sangere fordelt på 4 forskellige stemmegrupper. Koret har et bredt repertoire inden for den rytmiske genre, fra nulevende danske kunstnere som Carl Emil Petersen til internationale artister som Coldplay og til verdensberømte sangskrivere som Bob Dylan. I løbet af året optræder vi et par gange.

Jeg er uddannet fra musikkonservatoriet med hovedfag i rytmisk klaver og valgfagene: Sang og Rytmisk korledelse. Jeg har korledererfaring siden 2008 og har gennem tiden undervist i alle aldersgrupper lige fra fra børnekor til seniorkor. På klaveret har jeg stor erfaring i korakkompagnement og skriver også selv nye korarrangementer til koret.

Nye medlemmer skal aflægge en lille stemmeprøve, men der kræves ikke nodekendskab, omend det kan være en fordel, når du skal lære nye sange at kende. Jeg sammensætter koret og forsøger at skabe balance mellem de forskellige stemmegrupper, så der ikke pludselig er en overvægt af en af stemmegrupperne.

Korprøven starter med krops- og stemmeopvarmning. Herefter synger vi sæsonens repertoire, og midtvejs er der en pause, hvor der er plads til at hyggesnakke med hinanden. Vi øver i Farup Fælled, lidt udenfor Ribe, i store og lyse omgivelser. Koret har sin egen forening, hvor bestyrelsen hjælper korlederen med praktiske opgaver f.eks. i forhold til koncerter, workshops og lign.

Jeg glæder mig til at byde dig velkommen i Rytmisk kor Ribe, så er du interesseret kan jeg kontaktes via mine kontaktoplysninger som står her på holdsiden.

 

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 23.01.2024 18:45-21:05 Farup Fælled, Ribe Maja Haue Morthorst
2 Tirsdag 30.01.2024 18:45-21:05 Farup Fælled, Ribe Maja Haue Morthorst
3 Tirsdag 06.02.2024 18:45-21:05 Farup Fælled, Ribe Maja Haue Morthorst
Se alle Se færre
Underviser

Maja Haue Morthorst

Jeg er kandidatuddannet i 2021 fra Syddansk Musikkonservatorium i rytmisk klaver og pædagogik. Jeg har arbejdet med kor siden 2008 - fra børnekor )l voksenkor. I 2018 udgav jeg nodebogen: “Små stemmer når himlen” (Et node/metodikmateriale )l korledere i folkekirken) på forlaget Dansk Sang.