Skip to content
Italiensk madlavningskursus hos FOF Vest

Italiensk madlavning

Dyk ned i et overdådigt smagsunivers på vores Italienske Madkursus! 

Vil du smage på det bedste fra Italien og samtidig tage hensyn til klimaet? Kom med på vores inspirerende madlavningskursus, hvor vi dykker ned i den autentiske italienske kogekunst – uden kød, men fyldt med velsmag!

Vi udforsker nogle af sæsonens friske og farverige råvarer såsom artiskokker, broccoli, saftige citrusfrugter, græskar, sprøde fennikel, kiwi, savoykål og radicchio. Disse ingredienser kombineres med fisk, pasta, ris, majs, bælgfrugter, oste, olivenolie og krydderurter.

Hver gang tryller vi en lækker tre-retters middag frem, som afrundes med en liflig dessert – og der kræves ingen forkundskaber. Alle retter præsenteres med navn på både dansk og italiensk. Du får samtidig indsigt i, hvordan en traditionel italiensk menu er opbygget – fra antipasto til dolce – så du let kan navigere rundt på et italiensk menukort, når du er på ferie.

På dette kursus får du mere end bare opskrifter – du får en unik smagsoplevelse og indsigt i Italiens rige madtraditioner. Opdag specifikke ingredienser og teknikker og lær at tilberede lækre antipasti, pasta, risotto, fiskeretter og grøntsager samt desserter, så du kan forkæle dig selv og andre med velsmagende og sund middelhavsmad. Vi giver dig redskaberne, og du får en dybere forståelse for italiensk madkultur krydret med Ingers anekdoter om livet i Støvlelandet gennem 28 år.

Tag med på denne kulinariske rundtur i det italienske madunivers og bring en stemning af Italien ind i dit eget køkken.

Medbring gerne et forklæde, drikkevarer og beholdere til eventuelle rester, vi ikke får spist.

Italiensk madlavning - Sprøjtepose Italiensk madlavning - fællespisning af maden fra kurset
Italiensk madlavning - Muslinger med fyld Italiensk madlavning -Tiramisu
Italiensk madlavning - Pastaret med tomat Italiensk madlavning - Inger Harborg underviser i Italiensk madlavning

Information

  • Dato 27.02.2025-27.03.2025
  • Adresse Frelloskolen, Varde
    Ortenvej 64
    6800 Varde
  • Lokale Madkundskab 0086
  • Bemærkninger Underviseren indkøber råvarerne til kurset. Råvareprisen er kr. 130-160 kr. pr. gang.Hvis du bliver forhindret i at deltage, er det utrolig vigtig, at du melder fra i god tid, ellers hæfter du for din andel af råvarerne.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 27.02.2025 17:00-21:10 Frelloskolen, Varde Inger Harborg
2 Torsdag 13.03.2025 17:00-21:10 Frelloskolen, Varde Inger Harborg
3 Torsdag 27.03.2025 17:00-21:10 Frelloskolen, Varde Inger Harborg
Underviser

Inger Harborg

Siden 2009 har jeg undervist i italiensk sprog og italiensk madlavning på aftenskole. Jeg er uddannet korrespondent i engelsk/tysk, men min nysgerrighed for det italienske sprog førte mig i 1982 til Rom, hvor jeg begyndte at lære italiensk – og italiensk levevis - helt fra bunden.

Mit liv i Italien blev en ”giro d’Italia”, hvor jeg gennem næsten tre årtier boede i fem forskellige regioner – fra den pulserende hovedstad Rom til de idylliske landskaber i Marche, og i charmerende områder som Viterbo, Sydtyrol, Verona og Gardasøen. Jeg blev fuldstændig betaget af Italien – dets fascinerende kunst og kultur, den gæstfrie og åbne befolkning, den storslåede natur, den elegante mode, og frem for alt den vidunderlige mad. Italienernes fokus på sæsonens råvarer og kompromisløse krav til kvalitet og smag i madlavningen har haft stor indflydelse på mit køkken.

I 1990'erne boede jeg ti år i regionen Marche i et charmerende gammelt stenhus på landet, hvor hele familien levede som vegetarer. Vi drev et økologisk landbrug med afgrøder, en blandet frugtplantage og en frodig køkkenhave, som forsynede os med friske, økologiske grøntsager op til syv måneder om året. Denne livsstil har præget mit forhold til bæredygtighed og min tilgang til det grønne italienske køkken.

Gennem årene i Italien har jeg suget smage og metoder til mig ved at observere erfarne husmødre og passionerede hobbykokke, som tryllede de mest delikate retter frem med få ingredienser. I 2023 tog jeg et videre skridt i min kulinariske udvikling og tilbragte otte uger på International Academy of Italian Cuisine i Lucca, Toscana, for at hente ny inspiration og viden.

Med mange års erfaring og passion for den italienske madkultur har jeg opbygget en omfattende viden, som jeg med glæde deler med dig, så du kan blive inspireret til at trylle duften og smagen af Italien frem i dit eget køkken.