Skip to content
Hyggeklubben sæson 2024/2025 (Glostrup deltager)

Hyggeklubben sæson 2024/2025 (Glostrup deltager)

Hyggeklubben sæson 2024/2025 (Glostrup deltager)

Hyggeklubben er et skønt sted for dig, der gerne vil møde nye mennesker og samtidig blive klogere på spændende emner. Vi byder på en hyggelig atmosfære, hvor vi sammen kan nyde en kop kaffe og et lækkert stykke kage, mens vi lytter til inspirerende foredrag.
Vores foredragsrække på Glostrup Bibliotek dækker en bred vifte af emner, lige fra videnskab og kunst til kulturhistorie og samfund. Vi inviterer både velkendte og nye talere, så der er noget for enhver smag. Og hvem ved, måske får vi også lidt røverhistorier med på vejen! Så hvis du har lyst til at udvide dine horisonter og være en del af et inkluderende fællesskab, så kom og vær med i Hyggeklubben.
Vi glæder os til at se dig!

Mandag den 7/10 Europas mikro-magiske lande
Du skal med på et godt gammeldags roadtrip til Europas charmerende og kontrastfyldt små stater: Luxembourg, Lichtenstein, San Marino, Monaco og Andorra. Deres store forskellighed til trods har de to ting til fælles – International succes og en dybt nedarvet identitet som selvstændige lande.
Jan Tvernø, eventyrer og foredragsholder

Mandag den 21/10 Thorvaldsens Rom

Thorvaldsen opholdt sig mere end 40 år i Rom, hvor han blev en af tidens førende billedhuggere. I dette foredrag skal vi høre, om Thorvaldsens år i Rom fra han kom dertil som ung kunstner på stipendium til han fik eget værksted med mange ansatte og blev et vigtigt omdrejningspunkt for tidens danske kunstnere på dannelsesrejsen til Rom. 
Kristina Junge Jørgensen, Cand.mag. og tidl. dansk lektor i Rom

Mandag den 4/11 USA og Danmark

I foredraget skal vi høre om betydningen af USA's som søjle i dansk udenrigspolitik fra 1945 til i dag.
Mikkel Runge Olsen, senior researcher

Mandag den 2/12 kl. 13.00 Juleafslutning

Julefrokost og julehygge

Mandag den 13/1 Danske vækstmirakler
At Danmark er blevet en globalt orienteret købmands- og søfartsnation, startede med Østasiatisk Kompagni (ØK) og Store Nordiske Telegraf Selskab i slutningen af 1800-tallet. I dag er ØK forsvundet, mens C. F. Tietgens gamle firma er transformeret til en anderledes virksomhed. Mærsk har måske lagt sin storhedstid bag sig, mens Lego er i topform og Novo Nordisk har indtaget positionen som Europas mest værdifulde virksomhed. Disse erhvervsmirakler blev realiseret af nogle få fremsynede familier. Hvorfor lykkedes Novo og Mærsk, mens ØK gik til bunds? 
Flemming Ytzen, forfatter

Mandag den 27/1 Det er svært at spå – men ikke om fremtiden!

Asger Høeg fortæller på en medrivende og provokerende måde, hvorfor vores fremtid er så let at forudsige. Udgangspunktet er jordens dannelse for 4,8 milliarder år siden, og i et rasende tempo passerer vi forbi de vigtigste klimatiske og i teknologisk sammenhæng vigtigste udviklingsmæssige milepæle, der er skyld i, at vi mennesker har haft så stor en succes: Ozonlaget, Yucatan Meteoritten, istiderne, ilden, hjulet, køllen, krudtet, landbrugsteknologien, domesticeringen af husdyrene etc. 
Asger Høeg,grundlægger af experimentarium

Mandag den 10/2 Putins verdensorden

Putin drømmer om en ny verdensorden. En verdensorden hvor ikke bare en eller to supermagter svinger den globale taktstok, men en verdensorden hvor mange stormagter hersker på lige fod. Er Putins drøm realistisk? Og hvad er der på spil når vi kigger ind fremtidens tåger? Hvem kommer til at sidde med ved stormagtsbordet og hvordan vil de sikre deres plads? Det er nogle af de spørgsmål som bliver vendt i et foredrag der kaster lys over magtbalancen i international politik.
Niels Bjørn Wied, BA. mag I Østeuropastudier

Mandag den 24/2 Ind i orkesteret

Det klassiske symfoniorkester er en utrolig, musikalsk organisme med utallige muligheder. Du skal høre om orkestrets spændende historie frem til i dag krydret med musikeksempler og fortællinger fra musikverdenen. 
Kasper Rofelt, komponist, cand.mus. i komposition og musikteori, samt cand.mag. i engelsk og musikvidenskab

Mandag den 10/3 Dansk madkultur gennem 150 år

I foredraget kastes lys over de samfundsmæssige, økonomiske, teknologiske og kulturelle forandringer der de seneste 150 år ar drevet den madkulturelle udvikling i Danmark.
Caroline Nyvang, seniorforsker

Mandag den 24/3 Om angreb på retsstaten indefra: Støjberg-sagen, Trump og minkene

Rigsretssagen mod den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg er nu afgjort. Hun fik en hård dom på seks måneders fængsel, og hun blev stemt ud af Folketinget som uværdig til at være folkevalgt i landets lovgivende forsamling. I foredraget perspektiveres dommen. Foredragsholderen argumenterer for, at dommen udtrykker kritik fra den dømmende magt over tilstanden i den udøvende magt - en af de andre magtgrene i tredelingen af magten. Men foredraget inddrager også andre sager, der er udtryk for det samme: Angreb på retsstaten indefra. Det drejer sig om angrebet på Kongressen i Washington 6. januar 2021, de voldsomme demonstrationer under coronakrisen i København arrangeret af ”Men In Black” og minksagen. 
Steen Ole Hedelund Jørgensen, journalist

Udover prisen for medlemskab skal der hver gang betales kr. 50,- til kaffe, foredrag og kage – dog kr. 140,- for julefrokost.