Skip to content
Alverdens mad | FOF Københavns Omegn

Alverdens mad

Velkommen til kursus i Alverdens Mad! 
Dette kursus i madlavning tager dig med på en kulinarisk rejse gennem syv forskellige køkkener fra hele verden. Hver session vil fokusere på traditionelle retter og teknikker fra et specifikt land eller region. Kurset er designet til både begyndere og erfarne madentusiaster, der ønsker at udvide deres kulinariske færdigheder og viden. 
  
21/10: Frankrig - Fransk Gourmet
Introduktion til fransk madlavning og køkkentraditioner. 
Menu:  Forret: Fransk løgsuppe - Hovedret: Lapin au Vin (kanin i rødvin) - Dessert: Crème Brûlée- Teknikker: Grundlæggende saucer, braisering og karamellisering 
  
4/11: England - Klassisk Britisk Mad
Lær om den britiske madarv og ikoniske retter.
Menu: Forret: Welsh Rarebit - Hovedret: Beef Wellington med Yorkshire pudding  - Dessert: Eton Mess- Teknikker: Indbagt stegning, bage Yorkshire pudding og flødeskumsdessert 
  
18/11: Amerika - Nordamerikansk Komfortmad
Fokus på nordamerikansk madkultur og ikoniske opskrifter. 
Menu: Forret: Amerikansk Clam Chowder - Hovedret: BBQ Ribs med coleslaw - Dessert: New York Cheesecake
Teknikker: Suppe-tilberedning, grillning og cheesecake-bagning. 
  
25/11: Asien - Farverig Asiatisk Smag
Udforskning af asiatiske retter og deres regionale variationer. 
Menu: Forret: Vietnamesisk Pho  - Hovedret: Thai Green Curry med kylling  - Dessert: Japansk Matcha-is- 
Teknikker: Suppe-tilberedning, currykogning og is-tilberedning. 
  
16/12: Afrika - Afrikansk Smagsoplevelse
Dyk ned i afrikansk madkultur og smage. 
Menu: Forret: Marokkansk Harira (suppe) - Hovedret: Etiopisk Doro Wat (kyllingestuvning) - Dessert: Sydafrikansk Malva Pudding
Teknikker: Suppe-tilberedning, langsom kogning og dessert-bagning. 
  
6/1: Spanien - Spansk Tapas og Traditioner
Udforskning af spanske retter og deres unikke smage. 
Menu: Forret: Gazpacho - Hovedret: Paella - Dessert: Crema Catalana
Teknikker: Suppe-tilberedning, risret-tilberedning og karamellisering. 

13/1: Danmark - Dansk Hygge og Smag
Dyk ned i dansk madkultur og hygge.
Menu: Forret: Rejecocktail - Hovedret: Flæskesteg med rødkål - Dessert: Jordbærgrød med fløde
Teknikker: Stegning og tilberedning af klassisk dansk dessert. 

Bemærk venligst: Menuerne kan blive ændret afhængigt af tilgangen af råvarer!

Råvarer pris pr. person pr. gang ca. kr. 180,- afregnes med underviseren den første mødegang

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 31.03.2025 17:30-21:30 Vestervangskolen Arne Fjellerad
2 Mandag 14.04.2025 17:30-21:30 Vestervangskolen Arne Fjellerad
3 Mandag 28.04.2025 17:30-21:30 Vestervangskolen Arne Fjellerad
Se alle Se færre
Underviser

Arne Fjellerad

Arne er 65 år og har hele sit voksenliv haft madlavning som hobby. Oprindeligt er Arne uddannet folkeskolelærer i blandt andet madkundskab/hjemkundskab og har flere gange været censor ved madlavningseksaminer, ligesom han også har undervist i madlavning i flere år. Det vigtigste for Arne er, at måltidet skal været en nydelse - i forhold til smag, duft og udseende; Men det må samtidig gerne være sundt for krop og sjæl. Personligt går han meget op i at sammensætte måltiderne med gode kvalitetsvine, da han finder, at god mad og vin sammen skaber en unik harmoni. Han har afholdt adskillige vinsmagninger såvel som blindsmagninger og åbne smagninger. At lave mad sammen for derefter at nyde den sammen er for Arne den ultimative "fest".