Skip to content
Kunsthøjskole - skønheden i dansk malerkunst

Kunsthøjskole - skønheden i dansk malerkunst

Bliv en del af en uforglemmelig oplevelse, hvor kunsthistoriker Vibeke Sandby fører dig ind i de fascinerende liv og værker af fire bemærkelsesværdige kunstnere fra omkring 1900. Tag med på denne rejse gennem tid og rum, hvor kunst, historie og menneskeskæbner mødes og vækker vores sanser og sjæle til live. Vi ses på Rødovregård til fire uforglemmelige formiddage i selskab med kunstens mest levende stemmer fra fortiden!

28/10 Marie Krøyer Alfvén og lidt Peder Severin Krøyer
Marie har stået i skyggen af de andre Skagens kunstnere, men har en fantastisk historie både som kunstner, men som kvinde og hun fik en stor betydning for kvindekunstnernes kamp for uddannelse. Hendes kunstart er maleri, tegning, tekstil og arkitektur, som er dukket op rundt omkring i DK. og Sverige i de seneste år med mere aktuel viden om hendes liv og kunst, der ændrer en del på historiefortællingen om hende.  

4/11 Agnes Slott-Møller og lidt Harald Slott-Møller
Agnes var gennem flere årtier Marie Krøyer Alfvén’s kæreste veninde, men havde en helt stridbar personlighed og hendes kunst var for Agnes med et sigte på, at fremvise DK’s historie på en noget anderledes måde end hos andre kunstnere.

11/11 ”Glemte kvindelige kunstnere” som igen har fået en stemme i dagens DK
Museerne Den Hirschsprungske Samling og SMK vil i efteråret 2024 stille skarpt på de kvindelige kunstneres bidrag i det moderne gennembrud 1870 – 1910, hvor alt nyt skete i kunsten med skelsættende betydning. Det er kunstnerne Bertha Wegmann, Emile Mundt, Henriette Luplau, Augusta Dohlmann, Anna Sophie Petersen, Johanne Krebs og Sofie Holten som der særligt kommer frem i lyset.

18/11 J.F. Willumsen og hans 3 kvinder og 4 børn ved hans sider, som mest af alt er blevet glemt
Vi dykker ned i J.F. Willumsens komplekse liv og kunstneriske arv, og afdækker historierne om de kvinder og børn, der formede hans verden. Glem alt om den traditionelle kunsthistorie og oplev Willumsens liv på en helt ny måde.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 28.10.2024 11:00-13:00 Rødovregård Vibeke Sandby
2 Mandag 04.11.2024 11:00-13:00 Rødovregård Vibeke Sandby
3 Mandag 11.11.2024 11:00-13:00 Rødovregård Vibeke Sandby
Se alle Se færre
Underviser

Vibeke Sandby

Vibeke Sandby er Mag. art i kunsthistorie fra Københavns Universitet og har igennem flere år afholdt foredrag og kunstomvisninger igennem FOF.