Skip to content
En boblende verden

En boblende verden

Tag med på en spændende rejse gennem verden af mousserende vine! I dette oplæg og smagning vil vi udforske nogle af verdens mest elskede bobler fra forskellige regioner og traditioner.

Du starter med at få en introduktion til den fascinerende verden af mousserende vin, hvor vi vil diskutere de forskellige produktionsmetoder og stilarter, der kendetegner hver type. Fra den prestigefyldte Champagne til de forfriskende bobler fra Cava, Prosecco og Cremant vil vi dykke ned i historien, landskabet og de unikke egenskaber, der definerer disse vine. Vi vil udforske den ikoniske Champagne-region og dens status som verdens førende producent af mousserende vin. Vi vil diskutere den traditionelle metode (Méthode Champenoise), der anvendes til at fremstille Champagne, og dens betydning for vinens kompleksitet og finesse.

Derefter vil vi rejse til Spanien og udforske Cava, landets svar på Champagne. Vi vil diskutere de forskellige druesorter og produktionsmetoder, der anvendes i fremstillingen af Cava, og hvordan de bidrager til vinens unikke karakter og smagsprofil. Vi vil også besøge Italien og opdage den forfriskende og livlige verden af Prosecco. Vi vil tale om Prosecco's popularitet og de forskellige stilarter, der findes, fra den tørre og sprøde Prosecco Brut til den sødere Prosecco Extra Dry.

Endelig vil vi udforske Cremant, en mangfoldig kategori af mousserende vin fra forskellige regioner i Frankrig. Vi vil diskutere de forskellige regionale variationer og hvordan de afspejler det unikke terroir og traditioner i hver region.

Under smagningen vil vi præsentere et udvalg af nøje udvalgte mousserende vine fra hver kategori. Vi vil guide dig gennem en sensorisk oplevelse, hvor du vil opdage de forskellige smagsnoter, aromaer og teksturer, der kendetegner hver enkelt vin.

Udgift pr. person til vin er 200-250 kr. som afregnes med underviser.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 02.12.2024 19:00-21:00 Kilden Arne Fjellerad
Underviser

Arne Fjellerad

Arne er 65 år og har hele sit voksenliv haft madlavning som hobby. Oprindeligt er Arne uddannet folkeskolelærer i blandt andet madkundskab/hjemkundskab og har flere gange været censor ved madlavningseksaminer, ligesom han også har undervist i madlavning i flere år. Det vigtigste for Arne er, at måltidet skal været en nydelse - i forhold til smag, duft og udseende; Men det må samtidig gerne være sundt for krop og sjæl. Personligt går han meget op i at sammensætte måltiderne med gode kvalitetsvine, da han finder, at god mad og vin sammen skaber en unik harmoni. Han har afholdt adskillige vinsmagninger såvel som blindsmagninger og åbne smagninger. At lave mad sammen for derefter at nyde den sammen er for Arne den ultimative "fest".