Skip to content
Vinsmagning for begyndere

Vinsmagning for begyndere

Dette begynderhold i vinsmagning er designet til at introducere dig til grundlæggende principper for vinens verden og hjælpe dig med at udvikle dine smagningsevner i en sjov og afslappet atmosfære. Uanset om du er helt ny inden for vinverdenen eller ønsker at forbedre dine vinsmagningsevner, vil dette kursus give dig en solid grundlæggende viden og praktisk erfaring.

Kursusindhold:

Introduktion til vin (26/8-2024):
En grundlæggende introduktion til hvad vin er, hvordan den fremstilles og hvad der adskiller forskellige typer vine fra hinanden. Vi vil udforske forskellige druesorter, vinregioner og vinproduktionsmetoder.

Smagningsteknikker:
Du vil lære grundlæggende smagningsteknikker, herunder hvordan man observere, lugter og smager på vin på en systematisk måde. DU vil lære at identificere forskellige aromaer, smagsprofiler og vinens karakteristika.

Vinregioner og stilarter:
En introduktion til nogle af de mest kendte vinregioner i verden og de forskellige stilarter af vine, de producere. Vi vil udforske hvordan klima, jordbund og andre faktorer påvirker vinens smag og stil.

Vin og madparring:

Vi vil tale om grundlæggende principper for vin og madparring og prøve forskellige vine sammen med passende snacks eller småretter. Dette giver dig en mulighed for at opleve, hvordan smagsoplevelsen ændres når vinen parres med forskellige typer mad.

Sociale smagninger:
Undervejs vil der være masser af muligheder for at nyde vin sammen med andre deltagere og dele dine smagsoplevelser og indtryk. Dette er en fantastisk mulighed for at møde andre vininteresserede og lære af hinandens erfaringer.

Der vil blive smagt på 4 vine pr. gang.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 26.08.2024 17:00-19:30 Taastrup Medborgerhus Arne Fjellerad
2 Mandag 09.09.2024 17:00-19:30 Taastrup Medborgerhus Arne Fjellerad
3 Mandag 23.09.2024 17:00-19:30 Taastrup Medborgerhus Arne Fjellerad
Se alle Se færre
Underviser

Arne Fjellerad

Arne er 65 år og har hele sit voksenliv haft madlavning som hobby. Oprindeligt er Arne uddannet folkeskolelærer i blandt andet madkundskab/hjemkundskab og har flere gange været censor ved madlavningseksaminer, ligesom han også har undervist i madlavning i flere år. Det vigtigste for Arne er, at måltidet skal været en nydelse - i forhold til smag, duft og udseende; Men det må samtidig gerne være sundt for krop og sjæl. Personligt går han meget op i at sammensætte måltiderne med gode kvalitetsvine, da han finder, at god mad og vin sammen skaber en unik harmoni. Han har afholdt adskillige vinsmagninger såvel som blindsmagninger og åbne smagninger. At lave mad sammen for derefter at nyde den sammen er for Arne den ultimative "fest".