Skip to content
Gæstemad - forårs- og sommerretter

Gæstemad - forårs- og sommerretter

5-dages kursus, hvor du lærer at tilberede elegante og smagfulde tre-retters menuer ideelle til forår og sommer. Hver dag dækker en komplet menu, fra forret til dessert, med fokus på sæsonens råvarer og teknikker til middage, der imponerer dine gæster.

1. mødegang: Klassisk forårsmad
Forret: Grillet asparges med pocheret æg, hollandaise og sprødt brød
Hovedret: Helstegt kylling med nye kartofler, citron og rosmarin
Dessert: Citronfromage med marengs og friske bær
Teknikker: Lav hollandaise, stegning af kylling, præsentation af fromage

2. mødegang: Fisk og skaldyr til sommermiddagen
Forret: Laksetatar med avocado, lime og radiser
Hovedret: Stegt torskefilet med ærtepuré, beurre blanc og sommergrønt
Dessert: Jordbær-pavlova med vaniljefløde og passionsfrugt
Teknikker: Lav laksetatar, steg fisk, bag pavlova med sprød skorpe

3. mødegang. Vegetarisk Forårsmenu
Forret: Gazpacho af tomat og agurk med basilikumolie
Hovedret: Fyldte peberfrugter med quinoa, feta, mynte og ristede kikærter
Dessert: Frugtsalat med marinerede sommerbær og mascarponecreme
Teknikker: Blend kold suppe, fyld og bag grøntsager, balancér lette desserter

4 mødegang: Middag med lam
Forret: Ceviche af torsk med citrus, koriander og chili
Hovedret: Lam med rosmarin, hvidløg og ratatouille
Dessert: Chokoladetærte med hindbærcoulis og mynte
Teknikker: Lav ceviche, stegning af lam, bagning af rig chokoladetærte

5. mødegang: Fisk og let dessert
Forret: Stegte kammuslinger med ærtepuré og citronolie
Hovedret: Ovnstegt laks med kartoffelfondant og dildsauce
Dessert: Rabarbertrifli med mandler, vaniljecreme og sprød crumble
Teknikker: Steg kammuslinger, ovnsteg fisk, byg en trifli med lag

Formål:
Lær at tilberede og anrette smukke og delikate tre-retters menuer, der matcher forårets og sommerens smage og bringer et ekstra pift til middagsbordet.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 10.04.2025 18:00-21:30 Vestervangskolen Arne Fjellerad
2 Torsdag 24.04.2025 18:00-21:30 Vestervangskolen Arne Fjellerad
3 Torsdag 01.05.2025 18:00-21:30 Vestervangskolen Arne Fjellerad
Se alle Se færre
Underviser

Arne Fjellerad

Arne er 65 år og har hele sit voksenliv haft madlavning som hobby. Oprindeligt er Arne uddannet folkeskolelærer i blandt andet madkundskab/hjemkundskab og har flere gange været censor ved madlavningseksaminer, ligesom han også har undervist i madlavning i flere år. Det vigtigste for Arne er, at måltidet skal været en nydelse - i forhold til smag, duft og udseende; Men det må samtidig gerne være sundt for krop og sjæl. Personligt går han meget op i at sammensætte måltiderne med gode kvalitetsvine, da han finder, at god mad og vin sammen skaber en unik harmoni. Han har afholdt adskillige vinsmagninger såvel som blindsmagninger og åbne smagninger. At lave mad sammen for derefter at nyde den sammen er for Arne den ultimative "fest".