Gå på opdagelse i det plantebaserede køkken og dens mange smage, og lær at lave velsmagende grøn mad til både hverdag og fest. Vi vil lave kolde og varme retter til frokost- og aftenbordet, herunder klassiske retter til julefrokosten, samt enkelte salater og desserter.
På kurset introduceres du for sunde plantebaserede alternativer til kød og mælkeprodukter, veganske basisingredienser samt nye måder at bruge grøntsager og frugter på. Lær fx hvordan bananskræl kan forvandles til en lækker plantebaseret “pulled pork".
Kurset er for dig, der selv gerne vil spise mere plantebaseret uden at gå på kompromis med din sundhed. Det er også til dig, der gerne vil kunne forkæle veganske familiemedlemmer og venner med lækre plantebaserede retter.
I løbet af de fem kursusdage lærer du bl.a.:
- at lave auberginesild, svampepostej, hønsefri-salat og andet pålæg
- at lave vegansk ost af nødder og grøntsager
- at lave plantebaserede udgaver af klassiske og nye retter
(fx. lasagne bolognese, fiskefilet, nachos og frikadeller, samt bearnaise- og whiskysauce.
- at lave enkelte desserter, fx chokolademousse og kager
- forskellige måder at udnytte grøntsagers rige smagsnuancer
Pris for råvarer er ca. 100 kr/gang. Alle råvarer vil så vidt muligt være økologiske.
Kurset i Nyborg kører kun 2 gange, men basis er det samme.
Dato | Tid | Sted | Navn | |
---|---|---|---|---|
1 | Lørdag 09.11.2024 | 10:00-14:00 | Birkhovedskolen | Ditte Lustrup |
2 | Lørdag 23.11.2024 | 10:00-14:00 | Birkhovedskolen | Ditte Lustrup |
Ditte Christina Lustrup er uddannet inden for ernæring og sundhed samt forfatter til fag- og kogebogen ”Hyben - En vitaminbombe fyldt med smag og næring”, der udkom i 2019 gennem Muusmann Forlag. Hun er desuden medforfatter til et kapitel om hybens gavnlige egenskaber i den videnskabelige bog ’Medicinal Plants’, der udkom i efteråret 2022.
Siden Ditte var ganske ung, har hun haft en umættelig nysgerrighed på, hvordan den mad, vi spiser, påvirker vores velvære og sundhed, og én af hendes store interesser er, hvordan specifikke vitaminer og næringsstoffer styrker vores helbred. Hun brænder også for bæredygtig mad og grøn livsstil og har bl.a. skrevet flere artikler om økologiske superfoods og bæredygtige madtrends for et canadisk B2B-nyhedsmagasin.
Udover at nørde med sundhedsvidenskab har Ditte mange års erfaring i det plantebaserede køkken. Hun har bl.a. arbejdet flere år hos den veganske og økologiske Café Kosmos i Odense samt udviklet plantebaserede opskrifter til både firmaer og sin egen instagram og madblog hybenliv.dk.