Skip to content

Lige nu lægges alle efterårets nye kurser op, så følg med og bliv inspireret til at lære nyt. Tilmelder du dig nyhedsbrevet får du også nyhederne.

Tysk

Ich spreche - Du sprichst - Er/Sie/Es spricht Deutsch!
Sprichst du Deutsch?!

Skal du på ferie, har gæster eller forretningsforbindelser i Tyskland, Østrig eller Schweiz?
Eller møder du tysk-talende i Danmark?
På dette kursus er vægtningen på det talte sprog. Vi fortæller, forklarer, spørger, svarer, undskylder, samtaler i forskellige sammenhæng og øvelser. Skriftligt tysk, grammatik, tekstforståelse bliver en del af undervisningen, men hovedvægten ligger på det mundtlige, at bruge tysk i samspil med andre. Vi arbejder ikke ud fra et lærebogsystem, men har et grammatikhæfte, øvelseshæfte, kopier af tekster/krimier og kopier af øvelser, som passer til det emne, vi arbejder med. Du, som deltager, kan have indflydelse på emner, vi arbejder med.

Der må regnes med ca. 1 time lektier om ugen, som er forudsætningen for den næste undervisning.

Materiale: en mappe, papir, pennalhus, udgifter er på omkring 230.- (grammatikbog (94.-), øvelseshæfte (85.-), kopier (en del kan dog evt. sendes som mail, så i udprinter det selv)

Niveau: let øvede/øvede, er du nybegynder bedes du kontakte underviseren.
For evt. spørgsmål kontakt underviseren. Rena Nørskov 27384902

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 21.10.2024 17:00-18:30 Kerteminde Byskole Rena Nørskov
2 Mandag 28.10.2024 17:00-18:30 Kerteminde Byskole Rena Nørskov
3 Mandag 04.11.2024 17:00-18:30 Kerteminde Byskole Rena Nørskov
Se alle Se færre

Rena Nørskov

Hej! Jeg hedder Rena - i Danmark. Egentligt er jeg døbt Renate og kommer fra Schweiz, men har levet 7år i USA, hvor jeg blev kaldt Rena. Siden 1992 er jeg bosat i Kertinge med min kære danske mand og vores 3 børn - og nu også 4 børnebørn. Jeg har i alle de år i Danmark arbejdet på 2 forskellige skoler og undervist børn og unge i forskellige fag, bl.a. i Tysk. Sproget er afgørende for, at vi kan tage kontakt til andre, få svar på spørgsmål, forstå hinanden og få noget ud af et mellemmenneskeligt møde. Derfor er min undervisning baseret på samtalen på mange forskellige måder. Med mine skoleelever dyrkede jeg kontakten mellem schweiziske unge, som vi bla. besøgte. Det gjorde tysk relevant. Jeg har udgivet et undervisningsmiddel med emnet Schweiz og skrevet i sprogblades “PS praktisk sprog”. Mange af mine voksne kursister har kontakt til tyskere gennem at rejse i tysktalende lande, feriehusudlejning eller forretningsforbindelser. Så timerne bliver brugt til at holde tysk levende gennem at tale med/til/om andre på forskellig vis.
Jeg er uddannet lærer, kunstakademi, skolen for hverdagskunst, enkeltfag på seminariet, pd I specialpædagogik/undervisning mm.