Skip to content

Kontoret holder lukket 8. juli til 1 aug. MEN...Du kan stadig tilmelde dig kurser her på hjemmesiden👍😎🌼

Qigong

Qigong er kinesiske helsebevægelser som udføres i et roligt og meditativt tempo i kombination med fokus på åndedrættet. Qigong arbejder med at bringe krop og sind i balance, så vi finder ind til kernen af os selv og oplever mere nærvær i vores måde at være i livet på.

I Qigong kan alle være med, fordi det hele tiden er muligt at justerer bevægelserne, så de er tilpasset den enkeltes krop. Det betyder, at vi kan tage hensyn til skader og skavanker, og alligevel deltage på lige fod med andre deltagere på holdet. I Qigong siger vi at ”Less is more”

Qigong er en motionsform som trods de blide og rolige bevægelser giver os en moderat pulstræning, og som styrker og afspænder vores krop, så den kan bygge sig stærkere og mere smidigt op. Gennem de gentagende blide stræk øger vi kroppens tillid til, at den kan give slip på spændinger for at finde tilbage til sin oprindelige balance, så smerter i led, muskler og bindevæv reduceres over tid .  

Qigong hjælper os til at reducere stress som kan ramme os i en travl hverdag, eller stress som er opbygget over tid, og som har indflydelse på vores generelle trivsel. Det dybe rolige åndedræt beroliger vores centralnervesystem, så vi oplever at få ro i hovedet, og et mere realistisk syn på livet og på os selv. I Qigong er vi noget i kraft af os selv, og ikke i kraft af vores præstation.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Torsdag 29.08.2024 17:00-18:20 Kerteminde Byskole, ny gym Rikke Wittrup Worsøe
2 Torsdag 05.09.2024 17:00-18:20 Kerteminde Byskole, ny gym Rikke Wittrup Worsøe
3 Torsdag 12.09.2024 17:00-18:20 Kerteminde Byskole, ny gym Rikke Wittrup Worsøe
Se alle Se færre

Rikke Wittrup Worsøe

Mit navn er Rikke Wittrup Worsøe. Jeg har dyrket Qigong siden 2019 hos Vibeke Fraling Akademi. Min vej ind i Qigong gik via et ønske om at opnå mere ro og nærvær i mit liv. Jeg stod på det tidspunkt i en stresset periode, hvor forventningerne til mig selv var tårnhøje. Qigong har siden været en fast del af min hverdag både i udøvelse og i tankegang.
Qigongen gør mig i stand til at være mere rolig og nærværende og opmærksom, også i situationer, hvor der kan være pres på både følelsesmæssigt og tempomæssigt.
Jeg oplever en kæmpe glæde ved at gøre Qigong, fordi jeg får mere energi og balance i mit liv. Udover det har jeg fået bevægelighed ind i mit bækken og løsnet op for spændinger i skulder og halsregionen, som jeg har fået som følge af mange års boldspil.
Den glæde jeg selv oplever ved Qigong, vil jeg gerne del med andre. Jeg er derfor i gang med at uddanne mig til Qigonginstruktør ved Vibeke Fraling Akademi.

Jeg er pædagog, faglig teamleder og psykoterapeut.

Jeg glæder mig til at gøre Qigong med dig.