Skip to content
Lær at beskære planter og blomster i din have, så de står snorlige

Design det optimale staudebed

Beskæring og udtynding af planterne er en vigtig del af havens vedligeholdelse og med stor betydning for blomstring og frugtsætning samt det generelle indtryk for haven som helhed. Hortonom og havearkitekt AnneMarie Sørensen vil gennemgå de korrekte teknikker for beskæring og formning af havens buske og træer, roser samt klatreplanter, både i praksis og vha. billeder.

Der vil blive vist idéer til opstamning af buske og træer f.eks. som alternativ til fældning. For at fremme dyrelivet i haven vil der desuden være fokus på genbrug af stammer, grene og andet afklip til kvashegn, insekthoteller mv.

Værd at vide
Foredraget vil afslutte med en demonstration af, hvordan man kan pode på sine eksisterende frugttræer.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 19.03.2025 19:00-21:00 Skellet, Køge AnneMarie Sørensen
AnneMarie Sørensen, foredragsholder og underviser i havekurser hos FOF Køge Bugt
Foredragsholder

AnneMarie Sørensen

Uddannelse:
AnneMarie er fuldblodsgartnerdatter og uddannet hortonom fra den gamle Landbohøjskole. Hun har derudover suppleret med diverse kurser inden for bl.a. planteanvendelse og havearkitektur.

Undervisererfaring:

AnneMarie  har undervist hos FOF i mere end 20 år med alt fra foredrag om havekunstens historie til intensive kurser, hvor der undervises i at designe egen have. AnneMarie har desuden siden 1996 desuden været selvstændig med sin virksomhed Hortea HaveDesign, som tilbyder havevandringer og konsulentbistand inden for f.eks. beskæring, have- og planteplaner samt kreativ vedligehold og anlæg af haver med fokus på beplantning.

Andre faglige kvalifikationer:

“Jeg har derfor et bredt erfaringsgrundlag for at give mine kursister det bedste udbytte mht. viden om haver og planter. Det optimale for mig er at kombinere det teoretiske og det praktiske. Jeg går meget ind for den miljøvenlige have med en høj biodiversitet”.