Skip to content
Få tips og tricks til en nem og smuk have året rundt

Nem og smuk have året rundt

Interesseret i en nem og smuk have året rundt? Det er de fleste haveejere, og målet er indenfor rækkevidde. Løsningen er bl.a. en beplantning af buske og gode, stabile bunddækkeplanter, som er tilpasset de eksisterende forhold. Smuk og grøn have om vinteren? Det er der også masser af idéer til!

Er du træt af at slå for meget græsplæne, så erstat dele af den med blomstrende, nemme planter, som passer sig selv. De vil også tiltrække insekter og forøge biodiversiteten i haven – især hvis de udvalgte planter også er foderplanter for f.eks. sommerfugle. Ved det rette plantevalg kan det lade sig gøre at lave nogle smukke bede i haven, der har en hurtig etablering og vil behøve minimal pasning i årene fremover.

Under foredraget vil der blive givet eksempler på flere kombinations-muligheder mht. jordbundforhold, lysforhold, vækstformer samt dekorativ anvendelse af både blomster, blade og andre strukturer. Forårsblomstrende løg -og knoldplanter vil også blive indraget – og selv skvalderkålsbedet er der løsninger til.

Værd at vide
Nogle af sammensætningerne vil blive udleveret på skrift, så det er nemt at overføre dem til egen have. Foredraget henvender sig både til nybegyndere og mere erfarne haveejere.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgmål.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Onsdag 23.10.2024 19:00-21:00 Skellet, Køge AnneMarie Sørensen
AnneMarie Sørensen, foredragsholder og underviser i havekurser hos FOF Køge Bugt
Foredragsholder

AnneMarie Sørensen

Uddannelse:
AnneMarie er fuldblodsgartnerdatter og uddannet hortonom fra den gamle Landbohøjskole. Hun har derudover suppleret med diverse kurser inden for bl.a. planteanvendelse og havearkitektur.

Undervisererfaring:

AnneMarie  har undervist hos FOF i mere end 20 år med alt fra foredrag om havekunstens historie til intensive kurser, hvor der undervises i at designe egen have. AnneMarie har desuden siden 1996 desuden været selvstændig med sin virksomhed Hortea HaveDesign, som tilbyder havevandringer og konsulentbistand inden for f.eks. beskæring, have- og planteplaner samt kreativ vedligehold og anlæg af haver med fokus på beplantning.

Andre faglige kvalifikationer:

“Jeg har derfor et bredt erfaringsgrundlag for at give mine kursister det bedste udbytte mht. viden om haver og planter. Det optimale for mig er at kombinere det teoretiske og det praktiske. Jeg går meget ind for den miljøvenlige have med en høj biodiversitet”.