Skip to content
Hvordan kan man arbejde aktivt med sine kompositioner, og hvordan spiller formen sammen med indholdet? Det vil vi undersøge sammen

Motiv og komposition

Tager du ofte de samme motiver, er billedet ikke helt vandret og savner du lidt spice i dine motiver? Så har vi holdet for dig!

Med udgangspunkt i dit kamera og dets funktioner, taler vi om hvordan du indstiller og tilpasser til forskellige motiver og opsætninger, samt hvordan du får det bedste billede - hver gang. Vi kommer bl.a. også ind på ratio, lysforhold, det gyldne snit samt brug af linjer for at forfine og strømline din billedkomposition.

Kort sagt: når teorien er på plads, kan færdighederne testes.

Værd at vide:
Både spejlrefleks, digitalkamera og smartphone kan bruges på kurset.

Praktiske fotoøvelser, opgaver samt fremvisning og gennemgang af deltagernes fotografier indgår undervejs. Billederne tages fortrinsvis udendørs, så husk tøj der passer til årstiden.

Medbring kamera, opladet batteri og evt. en computer.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Information

  • Dato 12.10.2024-12.10.2024
  • Adresse FOF Huset A, Greve
    Håndværkerbyen 43 A
    2670 Greve
  • Lokale 1
  • Bemærkninger Medbring kamera og manual. Husk opladet batteri! Evt. computer. Både digitalt kamera og kameraet i din mobiltelefon kan bruges på dette kursus. Billederne tages fortrinsvis udendørs, så husk tøj der passer til årstiden.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Lørdag 12.10.2024 09:30-15:45 FOF Huset A, Greve Hans-Henrik Jensen
Hans Henrik, underviser i fotografi, FOF Køge Bugt
Underviser

Hans-Henrik Jensen

Uddannelse:
Hans-Henrik har i flere år undervist på dag- og aftenskoler i IT og foto. Han er uddannet og arbejder som IT-supporter og er freelance fotograf. Han tager udgangspunkt i de udfordringer, som kursisterne møder i hverdagen og lægger i undervisningen vægt på, at deltagerne føler sig godt tilpas og går glade hjem med ny lærdom og viden.

Undervisererfaring:
Hans-Henrik har undervist siden 2004 og har gennemført Almen Voksenpædagogisk Grunduddannelse, AVG, på Voksen Pædagogisk Center. Hans-Henrik tager fortrinsvis model- og portrætbilleder, og tog i 2020 en Master i portrætfotografi. Et udvalg af disse billeder fra hans selvvalgte opgave har siden april 2022 været udstillet på b.la. aftenskoler, kirker, biblioteker og kulturcentre.

Han har fotograferet digitalt siden 2013 og underviser i flere fotografiske emner. Han deltager løbende i kurser, foredrag og workshops og besøger fotomesser i ind- og udland.

Andre faglige kvalifikationer:
Du finder Hans-Henrik på både Facebook og Instagram under @photos.by.hh. Her kan du se et udpluk af hans fotografiske arbejde.