Skip to content
Besøg Vridsløselille Statsfængsel – en lukket verden

Vridsløselille Statsfængsel - en lukket verden

Er du nysgerrig på rammerne og livet i fængslet? Og har lyst til at høre alle de dramatiske og fascinerede fortællinger fra et liv bag den ikoniske grønne port? Så kom med på et eksklusivt besøg i Vridsløselille Statsfængsel.

I 2016 lukkede det tidligere Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund, og lige nu er der, i en begrænset periode, mulighed for at kigge ind bag murene og få et fængslende indblik i en ellers lukket verden. I dag står det tidligere fængsel tilbage tomt og forladt med bland andet autentiske fangehuller, isolationsgårde, købmandsbutik og kirke, der stadigvæk står, som da fængslet lukkede – og vidner om en liv bag tremmer.

På denne skræddersyede tur starter vi med et helt særligt besøg på fængselsmuseet. En tidligere ansat åbner museet op og giver os en dybdegående indsigt i fængslets knapt 160-årige historie. Herefter skal vi på en spændende og autentisk særrundvisning ude som inde i fængslet, fyldt med personlige anekdoter og insider-viden om fangerne i fængslet.

Så hvis du er nysgerrig på rammerne og livet i fængslet gennem dets aktive periode fra 1859 til 2016 og har lyst til at høre alle de dramatiske og fascinerede fortællinger fra et liv bag den grønne port, så ”ryk direkte i fængsel” med et besøg i Vridsløselille Statsfængsel.

Værd at vide
Mødested: Porten, Fængselsvej 39, 2620 Albertslund

Fængslet egner sig desværre ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede, og du skal være min. 12 år for at deltage. Turen foregår både inde og ude, så derfor anbefales praktisk tøj efter vind og vejr.

Transport: Besøgende i bil henvises til parkeringspladsen ved Roskildevej 161-163 eller S-togs line B til Albertslund St.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

Information

  • Dato 28.10.2024-28.10.2024
  • Adresse Se Infoboks
    Nedenfor
    0
  • Bemærkninger Mødested: Porten, Fængselvej 39, 2620 Albertslund. Fængslet egner sig desværre ikke til kørestolsbrugere eller gangbesværede, og du skal være min. 12 år for at deltage. Turen foregår både inde og ude, så derfor anbefales praktisk tøj efter vind og vejr. Transport: Besøgende i bil henvises til parkeringspladsen ved Roskildevej 161-163 eller S-togs line B til Albertslund St.

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Mandag 28.10.2024 16:00-18:00 Se Infoboks Marianne Bentzen
Marianne Bentzen er rundviser hos FOF Køge Bugt
Underviser

Marianne Bentzen

Uddannelse:
Marianne er oprindeligt uddannet Exam.com. og har arbejdet med kommunikation, marketing og relationer inden for det private og er desuden uddannet guide med mange udflugter i bagagen til fods og i bus.

Undervisererfaring:
Siden 2018 har Marianne udelukkende arrangeret og afholdt guidede rundvisninger og undervist. Og som rundviser er hun kendt for at tale højt og tydeligt, være velforberedt og en god formidler. Marianne finder mange spændende kulturskatte; har gode samarbejdspartnere og udfører sine guidede ture i et energifyldt tempo.

Marianne Bentzen laver guidede rundvisninger hos FOF Køge Bugt med stort engagement, og hun brænder for at formidle primært nye byrum og kulturskatte. Hvis du har nogle konkrete spørgsmål til Mariannes guidede ture eller undervisning, så er du velkommen til at kontakte hende på: mariannebentzen@gmail.com.