Skip to content

Vær' opmærksom på at vores kontor og telefoner er lukket fra og med fredag d. 28. juni og først åbner igen torsdag d. 1. august kl. 13.00. Hjemmesiden holder ikke ferie og er klar til at betjene dig. Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev via linket til højre. God sommer og på gensyn.

Tilmelding til nyhedsbrev

Vedvarende hovedpine og migræne

Vedvarende hovedpine og migræne - målet er at leve ikke bare overleve

Kroniske hovedpiner kan give store begrænsninger i hverdagens aktiviteter og øjeblikke og således kaste en skygge over livskvaliteten. Mange mennesker med kronisk hovedpine oplever sig begrænset i forhold til deltagelse i sociale arrangementer, familielivet, fritidsaktiviteter mv. Dette kan yderligere påvirke livsglæden og så tvivl egen styrke og evne til at håndtere livets udfordringer, mindske oplevelsen af meningsfuldhed i livet, påvirke ens selvværd negativt og føre til negative tanker omkring ens egen værdi og kunnen. 

Forløbet giver viden og redskaber til, hvordan livet med vedvarende hovedpine og migræne kan blive meningsfuldt og levende med konkrete redskaber til, hvordan livet og smerterne kan håndteres. Kurset er en kombination af undervisning, opgaver i undervisningen og dialog. Du skal være indstillet på, at der vil være hjemmeopgave mellem mødegang, som ligger hver uge. I løbet af mødegangene vil vi arbejde med:

Viden og forståelse om vedvarende hovedpiner. Dette indebærer undervisning smerte, kroniske smerte, hovedpinetyder og betydningen heraf. 

Fysiske-, psykologiske og sociale smerter. Undersøgelsen af forskellene i disse forskellige smertetyper og hvad de gør vi dén, der lider af vedvarende hovedpine og migræne. 

Begrænset energi grundet hovedpine og migræne. Indsigt i, hvordan vedvarende hovedpine og migræne begrænset ens energi og overskud og hvad man selv kan gøre. 

Livsværdier. Der arbejdes med personlige livsværdier og klarheden herom. Disse undersøges som et udgangspunkt for, hvordan livet med vedvarende hovedpine kan blive meningsfuldt. 

Livsværdier i det levende liv. De tidligere klarlagte livsværdier indarbejdes i  livet med en vedvarende hovedpineproblematik.  Her bevæger vi os fra overlevelse til at leve, dvs. fra tab af livskvalitet, identitet og meningsfuldhed til et liv der giver mening, glæde og livskvalitet. 

Accept. Der undervises i, hvad accept i virkeligheden er for en størrelse og hvordan dette kan lade sig gøre med en vedvarende hovedpineproblematik, der stjæler energi, muligheder og overskud. 

Det store billede og vejen frem. Undervisningen og læringen fra de forudgående gange sættes sammen i ét stort billede. – Som at lægge alle brikkerne i et puslespil og kunne se billedet. Med udgangspunkt i det samlede kursusforløb arbejder vi med, hvordan den fremadrettede vej skal sig ud og hvad der er brug for hér. 

Da kurset indeholder både sygdomserkendelse og personligt arbejde i at leve hermed, er der max. 10 personer.

Målgruppe: Personer med vedvarende hovedpine og migræne samt mere komplekse hovedpinetyper som Hortons hovedpine og posttraumatisk hovedpine. Det er hertil en krav, at hovedpinen har været til stede i mere end to år. 

Materialer i pdf-format er inkluderet i prisen. Der er mulighed for tilkøb af printet materiale. 

Kursusholderen, Beate Vesterskov, er autoriseret psykolog med speciale i sundhedspsykologi med en mangeårige praksiserfaring fra et højtspecialiseret Hovedpineklinik på det større dansk sygehus. Beate er i dag privatpraktiserende psykolog og arbejde fortsat inden for det sundhedspsykologiske speciale.

Information

Datoer

Dato Tid Sted Navn
1 Tirsdag 10.09.2024 14:00-15:30 FOF Horsens Beate Vesterskov Foged
2 Tirsdag 17.09.2024 14:00-15:30 FOF Horsens Beate Vesterskov Foged
3 Tirsdag 24.09.2024 14:00-15:30 FOF Horsens Beate Vesterskov Foged
Se alle Se færre